چگونه متوجه می شوید که دچار حمله پانیک شده اید؟
قلب ما شروع به تپیدن می کند، شما برای نفس کشیدن تلاش می کنید، اتاق شروع به چرخیدن می کند و شما شروع به عرق کردن می کنید. ممکن است متوجه نشوید که در این لحظه چه اتفاقی می افتد، اما به احتمال زیاد دچار حمله پانیک شده اید. حمله پانیک همراه ترس یا اضطراب و استرس شدید است. این پاسخ ذهنی و فیزیکی بدن شما به ترس است – واقعی یا خیالی، فیزیکی یا احساسی. و در حالی که این تجربه می تواند طاقت فرسا باشد، اما در واقع بسیار رایج است – از هر ۳ نفر حدود ۱ نفر در طول زندگی خود دچار حمله پانیک می شوند.
حمله پانیک چه احساسی دارد؟
حملات پانیک ممکن است برای هرکسی متفاوت باشد، اما اغلب گفته میشود که باعث میشود احساس کنید که هستید:
از دست دادن کنترل
غش کردن
داشتن حمله قلبی
احساس مردن
این فقط احساس شما نیست که در طول حملات پانیک تغییر می کند، این رویدادها همچنین تمایل به ایجاد علائم فیزیکی دارند، از جمله:
ضربان قلب تند یا تند
احساس ضعف، سرگیجه یا سبکی سر
گرگرفتگی یا لرز
عرق کردن، لرزیدن یا لرزش
احساس بیماری (تهوع)
درد قفسه سینه یا شکم
تنگی نفس یا احساس خفگی
بیشتر حملات پانیک بین ۵ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد، اما می توانند برای مدت طولانی تری نیز ادامه داشته باشند.
علت حملات پانیک
حملات پانیک می تواند یک محرک خاص داشته باشد، اما همچنین نمی تواند دلیل واضحی داشته باشد. برخی از افراد – حدود ۱ از هر ۸ نفر – که دچار حملات پانیک می شوند، گزارش می دهند که از طریق یک رویداد منفی بزرگ زندگی مانند یک بیماری مزمن یا تجربه آسیب زا زندگی می کنند.
سایر محرک ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
سابقه خانوادگی حملات پانیک
سیگار کشیدن بیش از حد یا نوشیدن بیش از حد کافئین
قرار گرفتن در موقعیت های استرس زا
آیا برای حمله پانیک باید به پزشک مراجعه کرد؟
حتی اگر تجربه حمله پانیک می تواند ترسناک باشد، معمولاً دلیلی برای مراجعه به پزشک وجود ندارد. با این حال، در صورت ادامه حملات پانیک به پزشک مراجعه کنید زیرا این می تواند نشانه ای از وضعیتی به نام اختلال پانیک باشد.
همچنین اگر:
حمله پانیک حتی پس از ۲۰ دقیقه تنفس آهسته و کنترل شده ادامه دارد
تنفس شما به حالت عادی بازگشته است اما همچنان احساس ناخوشایندی دارید
پس از حمله پانیک همچنان درد قفسه سینه یا ضربان قلب تندتر دارید
با چه کسی می توانید در مورد حملات پانیک صحبت کنید؟
حملات پانیک می تواند به طور قابل توجهی بر زندگی شما تأثیر بگذارد، و ممکن است برای شما مفید باشد که با کسی در مورد تجربه خود صحبت کنید.
صحبت با یکی از اعضای نزدیک خانواده، دوست یا شریک زندگی می تواند کمک کننده باشد. توضیح دهید که حمله پانیک برای شما چه احساسی دارد و چگونه علائم را تشخیص دهید تا در صورت داشتن حمله پانیک دیگر کمک کنند.به آنها بگویید چگونه می توانند پس از حمله پانیک به بهترین شکل از شما حمایت کنند.
اگر می خواهید با فردی خارج از شبکه پشتیبانی فوری خود صحبت کنید، درمان شناختی رفتاری (CBT) ممکن است کمک کند. CBT یک روش گفتار درمانی است که به شما کمک می کند تا راه های جدیدی برای تفکر یا رفتار ایجاد کنید تا بتوانید مشکلات خاص را بیشتر مدیریت کنید.
چگونه متوجه می شوید که دچار حمله پانیک شده اید؟
به این فکر کنید که آخرین باری که باور کردید در معرض خطر فیزیکی هستید چه احساسی داشتید. این احتمال وجود دارد که احساس لرزش، تنگی نفس یا حالت تهوع داشته باشید.حمله پانیک می تواند شبیه به این باشد، اما می تواند بدون هیچ دلیل واضحی رخ دهد.
حملات پانیک معمولاً به طور ناگهانی رخ می دهد. احساس ترس شدید ممکن است بدون هشدار قبلی اتفاق بیفتد، و علائم فیزیکی میتواند آنقدر وحشتناک باشد که برخی از افرادی که حملات پانیک را تجربه میکنند معتقدند که دچار حمله قلبی شدهاند.
بله، حملات پانیک می تواند ناراحت کننده باشد، اما دانستن اینکه چگونه آنها را بشناسید و درک نحوه عملکرد آنها می تواند به شما در مدیریت بهتر آنها کمک کند.
آیا حمله پانیک کشنده است؟
ممکن است احساس کنید در طول یک حمله پانیک میمیرید، اما این واقعا اتفاق نمی افتد . حمله پانیک برای سلامت جسمانی شما تهدید کننده زندگی یا مضر نیست.
با این حال، اگر حملات پانیک مکرر دارید، برای راهنمایی به پزشک مراجعه کنید، زیرا این می تواند نشانه ای از اختلال پانیک باشد. این وضعیت نسبتاً شایع است .
آیا می توان اضطراب را با حمله قلبی اشتباه گرفت؟
افرادی که حملات پانیک دارند گاهی اوقات می گویند که اضطراب شدید آنها شبیه حمله قلبی است و علائم می تواند مشابه باشد. با حمله قلبی ممکن است تجربه کنید:
سرگیجه
استفراغ یا احساس بیماری
تعریق
احساس اضطراب
درد در قفسه سینه و سایر قسمت های بدن شما
درد در قفسه سینه شما می تواند شدید یا خفیف تر با حمله قلبی باشد – یا ممکن است اصلاً دردی وجود نداشته باشد. اگر فکر می کنید دچار حمله قلبی شده اید، همیشه باید با آمبولانس تماس بگیرید.