مذهبی

همسران امام حسین(ع)چه کسانی بودند؟

همسران امام حسین(ع)چه کسانی بودند؟

امیدواریم از خواندن این مطلب، ((همسران امام حسین(ع)چه کسانی بودند؟)) لذت ببرید و برایتان مفید باشد،از همراهی شماسپاسگذاریم.

همسران امام حسین(ع)

همسران و فرزندان امام حسین (علیه السلام) چه کسانی بوده‌اند؟ امام حسین (علیه السلام)، سید و سالار شهیدان و پیشوای سوم شیعیان جهان است. ایشان در دوران زندگی خود، پنج همسر داشتند که از هرکدام از آن‌ها صاحب فرزندانی شدند.

۱- شهربانو «علیها سلام» : ایشان دختر یزد جزو نوادگان انوشیروان است که این بانوی بزرگوار مادر امام سجاد «علیه السلام » بوده است که به نقل مورخین این بانو در حال نفاس (هنگام به دنیا آمدن فرزند ) زندگی را بدرود گفته است .

۲-لیلا «سلام الله علیها» : که فرزند ایشان علی اکبر« ع» است که در کربلا بشهادت رسید و از امام سجاد «علیه السلام » بزرگتر بوده است. او دختر ابی مروه بن عروه بن مسعود ثقفی است که از قبیله مختار ثقفی باشد نسبت به اینکه آن بانوی بزرگوار چه سالی از دنیا رفته معلوم نیست .

۳- ام اسحاق «سلام الله علیها» دختر طلحه بن عبدالله تیمیه و مادر فاطمه است در بعضی از کتب نیز به نام عاتکه ثبت شده است که این بانوی بزرگوار ابتداء همسر امام حسن «علیه السلام » بوده و به سفارش آن حضرت امام حسین «علیه السلام » با او ازدواج کرد ایشان نزد امام حسین «علیه السلام » بسیار مجرب بود و لکن تاریخ از بردن او در کربلا مطلقاً ساکت است و اگر در کربلا بود حتماً نامی از او به میان می آمد .

۴- قضائیه «سلام الله علیها» : مادر جعفر بن حسین «علیه السلام » که این پسر در زمان حیات پدر از دنیا رفت ابن شهر آشوب در مناقب از این بانو و پسرش نام برده لیکن از تاریخ حیات و وفات او چیزی بدست نیامده است.

۵- رباب «سلام الله علیها» : دختر ام القیس است که عبدالله (حضرت علی اصغر ع )و حضرت سکینه(س)  از او متولد شدند وی از بانوان محترمه ای بود که بعد از شهادت امام حسین «علیه السلام » یک سال زنده بود و در آن مدت زیر سقف ننشست تا از دنیا رفت.

دختران و همسر امام حسین (ع)؛ راویان واقعه کربلا

یکی از زنانی که نقش بسیار پررنگی در این حادثه عظیم داشته و بعد از واقعه عاشورا هم نقش بسیار زیادی داشته است زینب کبری (سلام‌الله علیها)، دختر امام علی (ع) و خواهر امامان حسن و حسین (ع) است. یکی دیگر از زنانی در این حادثه عظیم نقش داشته، حضرت أم کلثوم (س) دختر دیگر امام علی (ع) و خواهر  امام حسین (ع) است .

از دختران امام حسین (ع) فاطمه و سکینه و از همسران حضرت هم رباب بدون تردید در واقعه عاشورا حضور داشته است. فاطمه دختر امام حسین (ع)، مادرش فاطمه دختر اسحاق است. ایشان از زنان بافضیلت و نمونه روزگار خویش بود، وی به عنوان راوی حدیث از پدرش امام حسین (ع)، فاطمه زهرا (س)، ابن عباس، بلال مؤذن پیامبر اکرم (ص) حدیث نقل کرده است. فاطمه با فرزند امام حسن مجتبی به نام حسن مثنی ازدواج کرده است.

وی به همراه پدر و همسرش به کربلا آمد. امام سجاد (ع) نقل کردند که امام حسین (ع) در آستانه شهادت نوشته پیچیده ای را به دخترش فاطمه داد و وصیت زبانی هم به ایشان کرد، سپس فرمود دخترم این را به بزرگترین فرزندم بده. چون در آن زمان امام سجاد (ع) مریض بودند. بعدها فاطمه آن نامه را به امام تسلیم کرد و پس از آن به ما رسید.

همسران امام حسین(ع)چه کسانی بودند؟
همسران امام حسین(ع)چه کسانی بودند؟

مادر حضرت رقیه (س)

بر اساس نوشته‏‌هاى بعضى کتاب‏هاى تاریخى، نام مادر حضرت رقیه (س)، امّ اسحاق است که پیش‏تر همسر امام حسن مجتبى (ع) بوده و پس از شهادت ایشان، به وصیت امام حسن (ع) به عقد امام حسین (ع) درآمده است.

مادر حضرت رقیه(س) از بانوان بزرگ و با فضیلت اسلام به شمار مى‏‌آید. بنا به گفته شیخ مفید در کتاب الارشاد، کنیه ایشان بنت طلحه است.

نام مادر حضرت رقیه (س) در بعضى کتاب‏ها، ام‏‌جعفر قضاعیّه آمده است، ولى دلیل محکمى در این باره در دست نیست.

هم چنین نویسنده معالى السبطین، مادر حضرت رقیه (س) را شاه زنان؛ دختر یزدگرد سوم پادشاه ایرانى، معرفى مى‏کند که در حمله مسلمانان به ایران اسیر شده بود. وى به ازدواج امام حسین (علیه‏‌السلام) درآمد و مادر گرامى حضرت امام سجاد (ع) نیز به شمار مى‏آید.

این مطلب از نظر تاریخ نویسان معاصر پذیرفته نشده؛ زیرا ایشان هنگام تولد امام سجاد (ع) از دنیا رفته و تاریخ درگذشت او را ۲۳ سال پیش از واقعه کربلا، یعنى در سال ۳۷ ه .ق دانسته‌‏اند. از این رو، امکان ندارد او مادر کودکى باشد که در فاصله سه یا چهار سال پیش از حادثه کربلا به دنیا آمده باشد. این مسأله تنها در یک صورت قابل حل مى‏باشد که بگوییم شاه زنان کسى غیر از شهربانو (مادر امام سجاد (ع)) است.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3.5]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا