معرفی بهترین فیلم های ایرانی درباره اعتیاد
اعتیاد ؛ بلای خانمان سوزی که بسیاری از افراد و خانواده هایشان را گرفتار خود کرده است. این معضل اجتماعی به حدی جدی است که تاکنون فیلم های زیادی درباره آن ساخته شده است. در این گونه فیلم ها سازنده قصد دارد با به نمایش کشیدن مشکلاتی که برای فرد معتاد و اطرافیان او بوجود می آید ، افراد جامعه را آگاه سازد. اگر می خواهید بدانید بهترین فیلم های ایرانی درباره اعتیاد کدام ها بوده اند با ما در این بخش همراه باشید.
بهترین فیلم های ایرانی درباره اعتیاد
پرداختن به موضوع اعتیاد در سینمای ایران از سالها قبل وجود داشته و به دلیل اهمیت این موضوع کارگردان های زیادی به فکر ساخت فیلم هایی با این مضمون افتادند. با نگاهی به تاریخ سینمای ایران میتوان گفت: اولین بار که سوژه اعتیاد مدنظر فیلمسازان قرار گرفت دهه ۴۰ و اواخر آن بود که با چند کار گیشهپسند از کارگردانهای پیشرو در ساخت فیلمفارسی این موضوع به عنوان یک قسمت از فیلم مدنظر قرار گرفت و اوج این نگاه در دهه ۵۰ با ورود کارگردانهای بزرگ و صاحب سبک بود که تغییر شگرفی ایجاد شد و فیلمهایی مثل کندو (فریدون گله) و پشت و خنجر (ایرج قادری) با نگاهی خاص به معضل اعتیاد پرداختند.
فیلم شب شکن
فیلم شبشکن جزء کارهای ساخته شده پس از انقلاب خسرو ملکان در سال ۱۳۶۳ است که به موضوع اعتیاد پرداخته است و یک اثر خانوادگی و اجتماعی محسوب میشود. داستان فیلم شبشکن درباره شخصی به نام مرتضی است که به دلیل اعتیاد، همسر و فرزندش او را از خانواده طرد کردهاند. مرتضی به اصرار شخصی به نام کریم، برای ملاقات با یک قاچاقچی خلافکار عازم چاهبهار میشود و در طول این سفر با چالشهایی روبرو میگردد.
فیلم خون بازی
بدون شک پیشروترین کارگردان در این حوزه رخشان بنیاعتماد بود که با فیلمهای زیر پوست شهر، مستند حیاط خلوت خانه خورشید و خونبازی به عوامل اجتماعی اعتیاد به خوبی پرداخت و در خونبازی که بدون شک یکی از سه فیلم برتر حوزه اعتیاد تاریخ کشور است، توانست ترکیب سنت و مدرنیته، عوض شدن پایه آسیب و اعتیاد زنان را به خوبی نمایان کند و بعد از چندین سیمرغ و دیپلم افتخار و برتری در جشنوارههای برونمرزی علاقه بازیگران در نقشآفرینی در این زمینه هم بیشتر شد. طوری که بازیگران مطرح هر دهه بدون شک چند نقش اعتیادی را ایفا کردهاند.
فیلم سنتوری
یکی از جنجالی ترین فیلم های سینمای ایران با موضوع اعتیاد که بسیار مورد ممیزی های ارشاد قرار گرفت. این فیلم قرار بود در سال ۱۳۸۶ در سینماها اکران شود، اما به دلیل برخی مسائل و نگرفتن مجوز از سوی وزارت ارشاد، لغو اکران شد. پس از مدتی سیدی این فیلم به صورت قاچاقی و غیرقانونی در بازار منتشر شد که سر و صدای زیادی به راه انداخت.
فیلم سنتوری علاوه بر موضوع اعتیاد تا حدی به حوزه موسیقی نیز پرداخته است و شخصیت اصلی این فیلم یعنی علی سنتوری، خواننده و نوازنده ساز سنتور است. خواننده قطعات موسیقی پخش شده در این فیلم محسن چاوشی است که معروفترین قطعه آن نیز «سنگ صبور» است. بهرام رادان برای بازی هنرمندانه و تاثیرگذار خود در این فیلم برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر شد.
داستان فیلم سنتوری روایتگر زندگی پر فراز و نشیب خواننده و نوازنده جوانی به نام علی است که ناگهان در اوج شهرت و محبوبیت، اسیر اعتیاد میشود و همه هستی خود را در این راه از دست میدهد. بهترین فیلم های ایرانی درباره اعتیاد
فیلم مرهم
این فیلم در ابتدا داستان پیرزنی به نام احترام را روایت میکند که با نوه خود در شمال کشور زندگی میکند. احترام خواهر بزرگتری به نام اشرف سادات دارد که سالها است با یکدیگر قهر هستند و هیچ رابطهای باهم ندارند. اشرف سادات یک روز بیخبر نزد خواهر خود میآید تا نوه خود مریم که اعتیاد دارد و از خانه فرار کرده است را پیدا کند.
فیلم به خاطر پونه
به خاطر پونه فیلم دیگری در خصوص اعتیاد است که در ژانر اجتماعی و خانوادگی ساخته شده است. این فیلم در زمان اکران، فروش خوبی داشت، اما نتوانست حضور موفقی در جشنواره فیلم فجر داشته باشد. به خاطر پونه روایتگر زندگی زن و شوهری به نامهای مجید و پونه است. مجید اعتیاد دارد و علاوه بر آن با همسر خود پونه به دلیل تفاوت فرهنگی دچار اختلاف هستند و به او شک دارد. در این فیلم شاهد اختلافات این زوج در سایه اعتیاد هستیم.
فیلم دارکوب
دارکوب یکی از جدیدترین فیلم ها با موضوع اعتیاد است که سال ۹۶ ساخته شد و در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر دو سیمرغ بلورین کسب کرد و سارا بهرامی بازیگر این فیلم سیمرغ بلورین بهترین بازیگر را کسب کرد. دارکوب روایتی از معضلات اجتماعی و اعتیاد و داستان زنی معتاد (سارا بهرامی) است که همسرش (امین حیایی) او را رها کرده و مجدداً ازدواج کرده است. زن معتاد (مهسا) که به او دروغ گفته شده است که فرزندش مرده، متوجه می شود کودکش زنده است. پی گیری های زن برای پس گیری فرزندش مشکلاتی را برای پدر دختر و زن جدید (مهناز افشار) به وجود می آورد.
فیلم عصر یخبندان
عصر یخبندان فیلم دیگری درباره موضوع اعتیاد است که در فضایی اجتماعی مسئله اعتیاد زنان و از هم گسیختگی بنیان خانوادهها را نشان میدهد. سحر دولتشاهی برای بازی در عصر یخبندان موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن در سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر شد.
عصر یخبندان روایتگر زندگی خانوادگی زنی به نام لیدا است که با همسر خود بابک دچار اختلاف هستند و رابطهشان سرد شده است. لیدا وضعیت روحی خوبی ندارد و به همین دلیل به مواد مخدر پناه برده است و در این میان نیز با مردی به نام فرید آشنا میشود. بابک که متوجه تغییر رفتار لیدا میشود به او شک میکند و سعی میکند سر از کار همسر خود در بیاورد.
فیلم ابد و یک روز
یکی دیگر از فیلم هایی که به موضوع اعتیاد می پردازد ، فیلم ابد و یک روز ساخته سعید روستایی در سال ۹۴ است. ابد و یک روز با بازی نوید محمدزاده در نقش جوانی معتاد که اطرافیانش را درگیر این معضل کرده است ساخته شد.ابد و یک روز روایت خانواده ای است که درگیر مشکلات مختلفی همچون اعتیاد، تهی دستی، بیکاری و، از همه مهم تر، روابط عاطفی میان اعضای خانواده است.
به دنبال رهایی از این مشکلات، داستان هایی در حین تدارک دیدن مراسم عروسیِ «سمیه» شکل می گیرد که منجر به اتفاقات و تغییراتی در رابطهٔ افراد خانواده می شود. بهترین شخصیت پردازی فیلم متعلق به محسن است. مرد جوان معتادی که اگرچه اعتیاد شدیدی به مواد مخدر دارد و فروشنده سابقه داری است.