لیزر خال صورت چگونه است و چه مزایا و معایبی دارد؟
خالها نقاطی رنگی روی بدن و یا صورت هر فرد هستند که گاها به دلیل رنگ و یا موقعیت قرارگیریشان و یا اندازه خود ممکن است برای فرد آزاردهنده باشد. از این رو فرد اقدام به برداشتن آن ها می کند. راههای مختلفی برای از بین بردن خال وجود دارد که امروزه ، لیزر یکی از رایج ترین آن هاست. اما اینکه لیزر خال صورت چگونه است و چه مزایا و معایبی دارد را ما به شما خواهیم گفت.
علت ایجاد خال
محققان معتقدند که تعداد خالها در بدن افراد توسط ژنتیک تعیین میشود. با این حال هیچکس مطمئن نیست که چه عاملی باعث بروز و ظهور آنها میشود. علاوه بر این هیچ روش شناختهشدهای برای جلوگیری از ظهور خالها وجود ندارد، با این حال بسیاری بر این باورند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث گسترش خالها میشود. خالها بهندرت سرطانی هستند؛ اما اگر شما خالی دارید که به طور ناگهانی تغییر میکند و یا ظاهری غیرمعمول دارد، توصیه میشود برای معاینه آن برداشتن خال نزد پزشک متخصص بروید.
انواع خال های صورت
- خال سطحی: این نوع خالها سطحی و معمولاً به رنگ قهوهای هستند که اندازه آنها معمولاً زیر ۵ میلیمتر است. خالهای سطحی به دلایل وراثتی و یا قرارگیری در معرض خورشید شکل میگیرند.
- خال درمال: این نوع خالها برآمده هستند و معمولاً رنگ پوست میباشند. البته در مواردی ممکن است قهوهایرنگ نیز باشند.
- خال ترکیبی: این خالها همچون خالیهای درمال برآمده هستند؛ اما رنگی تیره و یا قهوهای دارند. معمولاً این خالها دارای مو نیز میباشند.
لیزر خال صورت چگونه است ؟
برداشتن خال و زگیل با استفاده از لیزر، با بی حسی موضعی انجام می شود. سپس از لیزر برای حذف رنگدانه ی موجود در خال استفاده می شود. سپس رنگدانه ها با فرآیندهای طبیعی بدن دفع می شوند. یک حباب بر روی خال ایجاد می شود که در نهایت کنده می شود. آن ناحیه ممکن است چند روز پس از عمل تیره تر شود. با این حال، می توانید آن را توسط لوازم آرایشی پوشش دهید. بیماران باید حداقل ۶ هفته در معرض نور آفتاب قرار نگیرند و در هنگام خروج از خانه از کرم ضد آفتاب استفاده کنند.
این روش به طور کلی ایمن است و خطر زخم شدن آن ، حداقل (حدود ۱ درصد) است. دردناک بودن آن بستگی زیادی به آستانه ی درد بیمار دارد. بعضی از مردم طی این روش احساس سوزن سوزن شدن دارند.
چه خالی را برداریم؟
بیشتر خالها خوش خیم و غیر سرطانی هستند و نیاز به برداشتن ندارند، فقط آنهایی نیاز به اقدامهای درمانی دارند که به نحوی غیر عادی باشند، یا از لحاظ زیبایی، فرد بخواهد آن را بردارد. هر لکه خالی که به طور ناگهانی دچار تغییراتی در اندازه، شکل و یا رنگ و خونریزی، خارش یا درد شود، نیاز به بررسی بیشتری دارد. همچنین باید مراقب خالهای بعد از ۲۰ سالگی بود.
مزایای برداشتن خال صورت با لیزر
- از این روش میتوان برای برداشتن خال در هر جای صورت به خصوص نقاط حساس مانند بینی نیز استفاده کرد.
- در این روش به دلیل آنکه هیچگونه برشی انجام نمیشود، پوست به صورت عمیق زخم نخواهد شد.
- خطر ابتلا به عفونت در این روش به حداقل خواهد رسید.
- برداشتن خال صورت با لیزر، درد بسیار کمی دارد.
- نیاز به بخیه زدن پس از برداشتن خال در لیزر درمانی وجود ندارد.
معایب برداشتن خال صورت با لیزر
- به وجود آمدن ضایعهای قرمز رنگ در محل برداشته شدن خال، که ممکن است تا چند روز نیز ادامه داشته باشد
- تیره شدن محل برداشته شدن خال به خصوص در پوستهای سبزه به مدت چند هفته تا چند ماه
- از آنجایی که در این روش برای برداشتن خال آن را تخریب میکنند، بنابراین بهتر است قبل از استفاده از این روش آزمایش سرطان انجام شود.
- ممکن است خالهایی که ریشههای بسیار عمیق دارند را نتوان به طور کامل تخلیه کرد.
مراقبت های بعد
- استفاده از داروهای آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عفونت در هفته اول پس از برداشتن خال
- استفاده از پماد ترمیم کننده تجویز شده برای کمک به بهبود سریعتر زخم
- استفاده از کرم ضد آفتاب در محل زخم به مدت دو هفته
- عدم شست و شوی صورت به مدت ۲۴ ساعت
- عدم استفاده از کرمها یا داروهایی که پوست را حساس میکنند مانند کرمهای لایه بردار و یا ماسکهای اسیدی به مدت ۴۸ ساعت
امکان برگشتن خال وجود دارد؟
اکثر خالهای برداشته شده با لیزر به طور کامل از بین رفته و احتمال رشد مجدد در آنها وجود ندارد. با این حال در مواقعی قسمتی از بافت سلولهای خال در پوست باقی میماند که در این صورت ممکن است خال مجدداً رشد کند. همچنین خالهای عمیق و ریشه دار، احتمال عود کردن و یا رویش مجدد بیشتری نسبت به سایر خالها دارند.