بهترین اعمال ماه رمضان از نظر امام زمان (عج)
*این مطلب در فروردین ۱۴۰۲ بروزرسانی شده است.
با فضیلت ترین اعمال در ماه مبارک رمضان
حجت الاسلام محمدرضا اکرمی شیرازی بهترین سوال را امیرالمومنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) از پیامبر خدا (صلیالله علیه و آله و سلم) پرسیدند که با فضیلت ترین اعمال در این ماه چیست؟ پیامبر اکرم (ص) در جواب فرمود: «أفضلُ الأعمال فی هذا الشهر الوَرعُ عن مَحارمِ الله» پرهیز از محرمات الهی و گناهان، بهترین عمل و با فضیلت ترین اعمال ماه مبارک رمضان است.
حجت الاسلام اکرمی شیرازی با تعبیر اینکه ماه رمضان ماه تمرین بندگی برای یازده ماه دیگر است تصریح کرد: اگر به فرموده حضرت محمد (ص) پرهیز از گناه بهترین عمل این ماه است در ماههای دیگر هم قطعاً بهترین عمل همان ترک گناه است و بنا به فرمایش امام صادق (علیه السلام) باید تمام اعضا و جوارح در تمام طول عمر انسان از گناه پرهیز کنند.
بهترین اعمال ماه رمضان از نظر امام زمان (عج)
در دوران غیبت صغری اهالی ری نامهای به امام زمان (عج) نوشتند و در آن سؤالهایی را مطرح کردند که یکی از این سؤالها درباره بهترین اعمال در ماه رمضان بود. امام زمان (عج) در جواب ایشان فرمود: «بهترین عمل در ماه رمضان فراگرفتن مسائل شرعی و آگاهی دینی است.
بهترین اعمال ماه رمضان از نظر شیخ صدوق
محدث قمی در مفاتیحالجنان از شیخ صدوق این چنین نقل میکند: در جلسهای با علمای شیعه بودیم و مذاکره میکردیم. گفتگو شد که شب قدری که اعمالش از هزار ماه بهتر است چه عملی فضیلتش از همه اعمال بهتر است؟ همه گفتند: «تعلیم و تعلم» یعنی شب نوزدهم، بیست و یکم، شب بیست و سوم آن عملی که از همه اعمال فضیلتش بیشتر است، این است که انسان یک مسئلهای یاد بگیرد، اگر امشب یک ساعت تفکر کردی از هر عملی فضیلتش بیشتر است.
فضیلت اعمال ماه رمضان
دعا و استغفار در ماه رمضان
اعمال مستحبی در زمان افطار و سحر
ثواب تلاوت قرآن در ماه مبارک رمضان
قالَ الامام الرِّضا – علیه السّلام – : الْحَسَناتُ فی شَهْرِ رَمَضانَ مَقْبُولَهٌ وَ السَّیِّئاتُ فیهِ مَغْفُورَهٌ، مَنْ قَرَأ فی شَهْرِ رَمَضانَ آیَهً مِنْ کتابِ اللهِ عَزَّوَجَلَّ کانَ کمَنْ خَتَمَ الْقُرْآنَ فی غَیْرِهِ مِنَ الشُّهُورِ.«بحار الأنوار، ج ۹۶، ص ۳۴۰»
امام رضا – علیه السّلام – فرمود: کارهای نیکو در ماه رمضان پذیرفته شده و گناهان مورد آمرزش است، کسی که در ماه رمضان آیه ای از کتاب خدای صاحب عزّت و جلال را تلاوت نماید، مانند کسی است که یک ختم قرآن در ماههای دیگر کرده باشد.
. قال الامام الرضا – علیه السّلام – : وَ أکثِرْ فی هذَا الشَّهْرِ الْمُبارَک مِنْ قِراءَهِ الْقُرْآنِ وَالصَّلاهِ عَلی رَسُولِ اللهِ – صلّی الله علیه و آله – وَ کثْرَهِ الصَّدَقَهِ وَذِکرِ اللهِ فی آناءِ اللَّیْلِ وَ النَّهارِ، و بِرِّ الإخْوانِ وَ إفْطارِهِمْ مَعَک بِما یُمَکنُک … .«مستدرک الوسائل، ج ۷، ص ۴۳۵»
امام رضا – علیه السّلام – فرمود: در این ماه با برکت (رمضان)، بسیار قرآن تلاوت کن و بر رسول خدا – صلّی الله علیه و آله – درود بسیار فرست و صدقه فراوان بده. همچنین در شبانه روز بسیار به یاد خدا باش و از نیکی به برادران و افطاری دادن به ایشان تا حدّ ممکن کوتاهی مکن که البته در آن عمل پاداشی بزرگ می باشد.