بهترین مسیریاب کدام است ؛ گوگل مپس یا ویز
حتما بارها برایتان پیش آمده است که مقصدی را به شما می گویند، اما شما نمی دانید که چگونه باید به آن مقصد برسید و یا اینکه سریع ترین راه رسیدن به مقصد چیست. در این زمان است که مسیریاب ها به داد شما خواهند رسید و علاوه بر نشان دادن مسیر و رساندن شما به مقصد، از سریع ترین راه شما را به مقصد خواهد رساند. کار با مسیریاب ها تقریبا مشابه هم هستند. در این مطلب سعی داریم درکنار توضیح مختصری از نحوه استفاده از مسیریاب ویز ، آن را با گوگل مپ هم مقایسه کنیم تا بتوانید در لحظات مختلف از نرم افزار مناسب تر استفاده کنید.
در برنامه مسیریاب ویز بایستی در ابتدا یک کاربری برای خودتان درست کنید، که همچون سایر اپ ها مشکلی نخواهد داشت. وقتی اپ شروع به کار می کند، از شما دسترسی به موقعیت مکانی، میکروفن و شاید یکی دو مورد دیگر را طلب می کند. همیشه در دادن اجازه برای انواع دسترسی ها دقت کنید و بدون مطالعه رد نکنید. وقتی نقشه باز شود، جهات جغرافیایی با توجه به نحوه در دست گرفتن گوشی نشان داده می شود، اما اگر کمی نقشه را با انگشت جابجا کنید، با لمس علامت قطب نمای کوچکی که در سمت راست صفحه ظاهر می شود می توانید نقشه را طوری کنید که شمال آن سمت بالای گوشی باشد.
همچون سایر مسیریاب ها در مسیریاب ویز هم مقصد خود را یا جستجو می کنید، یا خودتان از روی نقشه پیدا می کنید، با انگشت روی آن نگه داشته و آغاز حرکت را می زنید. بدین ترتیب رانندگی شما آغاز شده و با هدایت ویز به مقصد می رسید.
این بود اجمال توضیحی در رابطه با مسیریاب ویز که البته شما قطعا با نصب و استفاده از آن به ابعاد بیشتری از آن دست خواهید یافت. حال ادامه می دهیم با تفاوت های مسیریاب ویز و گوگل مپ.
گوگل مپ در ایران به نوعی با شرایط تحریمی دسته و پنجه نرم می کند و گوگل خیلی از امکانات آن را برای ما ایرانی ها بسته است. بنابراین در این مقایسه تنها قابلیت های موجود گوگل مپ با ویز مقایسه خواهند شد. در حالیکه در کشورهای دیگر ممکن است سایر ویژگی های گوگل مپ بیشتر به چشم بیایند. در ابتدا مزایای ویز را می گوییم و در بند بعدی گوگل مپ و در آخر یک جمع بندی خواهیم کرد.
در ویز، هدایت صوتی است و شخصی به شما می گوید که چگونه و از کجا حرکت کنید، جالب اینکه اخیرا صوت فارسی هم به آن اضافه شده است. در ویز شما می توانید محل پلیس، رادارها و دوربین های ثبت تخلف، رانندگان دیگری که از ویز استفاده می کنند و … را ببینید و حتی می توانید در صورت دیدن مشکل یا ترافیک خاصی که قبل از آن نبوده، در اپ گزارش کنید. شاید بالاترین حسن ویز این باشد که در صورت رفتن به مسیر اشتباه، بلافاصله مسیر جدید محاسبه شده و ادامه مسیر با مسیر جدید راهنمایی می شود. اگر از سرعت مجاز مسیر تجاوز کنید، اپ به شما هشدار می دهد. کلیه مسیر های یک طرفه و بلوارها را به درستی تشخیص می دهد و شما را به اشتباه نمی اندازد. ترافیک را کاملا واقعی نشان می دهد. می توانید مسیرهای دیگر دیده شده در اپ را نیز ببینید. نکته جالب در ویز این است که هنگام رانندگی نمی توانید برای جستجوی مقصد تایپ کنید! و فقط یا باید به عونوان مسافر تایپ کنید و یا صوتی آن را جستجو کنید. نگران نباشید، از زبان فارسی هم پشتیبانی می کند. بهتر است که در فضای باز از آن استفاده کنید و در محل های مسقف از کارایی لازم برخوردار نیست و ترافیک تونل ها را درست نشان نمی دهد. همچنین حتی اگر گوشی را هم قفل کنید باز هم به صورت صوتی شما را هدایت خواهد کرد.
اما گوگل مپ تنها به صورت تصویری هدایت می کند. در ابتدای انتخاب مسیر، تمام مسیرهای ممکن برای رسیدن به مقصد به شما نشان داده می شود با مدت زمان و مسافت طی شده در هر مسیر به همراه اختلاف زمانی بین مسیرها تا به راحتی بتوانید مسیر یابی کنید. جستجوی نوشتاری و صوتی دارد و علاوه بر جستجو به صورت دستی هم می توانید مقصد را بیابید. علاوه بر مسیر و زمان ماشین رو، برای حالت پیاده هم در ایران کارایی دارد. می توانید مبدایی به غیر از جایی که خودتان هستید برایش تعریف کنید. در رابطه با ترافیک تونل ها خطا دارد و باید خودتان حواستان باشد.
درمجموع مواردی از هردو اپ به شما گفتیم. اگر می خواهید از جایی که هستید به مقصدی بروید و با ماشین، مسیریاب ویز توصیه می شود اما در صورت پیاده بودن و یا تعیین مبدایی به غیر از محل فعلی تان از گوگل مپ استفاده کنید.
توجه داشته باشید که کلا اپ های مسیریاب خطا هم دارند و گاهی نمی توانند به درستی موقعیت مکانی شما را تشخیص دهند. مراقب باشید.
میتوانید این دو نرم افزار را از لینک های زیر دریافت کنید.
گوگل مپس (google maps)
اندروید (android) توجه کنید در گوشی های اندرویدی به طور پیشفرض این نرم افزار نصب گردیده
آی او اس (IOS)
مسیریاب ویز (Waze)
اندروید
آی او اس
منبع : بلاگ دیجی دوکی – مجله اینترنتی ایران فان