سرگرمی :)منتخب

اتاق بدون پژواک ؛ ساکت ترین مکان جهان در ساختمان مرکزی مایکروسافت

اگر برای مدت طولانی در این اتاق بمانید رفته رفته صدای ضربان قلب خود را نیز خواهید شنید. زنگ زدن گوش برایتان کر کننده می شود. وقتی تکان می خورید، استخوان هایتان صدایی شبیه ساییده شدن تولید می کنند. در نهایت تعادلتان را از دست خواهید داد زیرا عدم وجود پژواک، باعث از کار افتادن هوشیاری فضایی شما می شود. در این اتاق که در ساختمان اصلی مدیریت مایکروسافت در ردموند، واشنگتن قرار دارد، تمامی صداهای دنیای بیرونی قطع شده و صداهایی که در درون اتاق تولید می شوند نیز هیچ ارتعاش و پژواکی پیدا نمی کند.

اتاق بدون پژواک

این اتاق با نام سالن «بدون پژواک» شناخته می شود زیرا هیچ انعکاس صدایی در آن صورت نمی گیرد و همین موضوع باعث می شود که حتی صدای کوبیدن دو دست به هم بسیار ترسناک باشد. صدای محیطی در داخل اتاق آنچنان ناچیز است که به پایین ترین آستانه شنوایی تئوریزه شده در ریاضی توسط ریاضیدانان نزدیک است، صفر مطلق صدایی و یک گام بعد از آن خلاء خواهد بود یا بی صدایی مطلق. اینجا ساکت ترین مکان جهان است.

سکوت کر کننده

اتاق بدون پژواک

حضور در این اتاق تجربه حسی بسیار متفاوت و ترسناکی است. هوندراج گوپال، یک متخصص حوزه سخن گفتن و شنوایی و طراح اصلی اتاق بدون پژواک در مایکروسافت در این باره چنین می گوید:” به محض این که وارد اتاق می شوید، خیلی زود حس عجیب و منحصربفردی پیدا می کنید که توصیف آن دشوار است. بسیاری نبود صدا را کر کننده می یابند، حس پر بودن گوش یا صدای زنگی در گوش. صداهای بسیار ضعیف به طرز شگفت انگیزی شنیده می شوند زیرا پارازیت و سروصدای محیطی بسیار کم است. وقتی که سرتان را بر می گردانید می توانید صدایی که این کار تولید می کند را بشنوید. صدای نفس کشیدن خودتان را می شنوید؛ صدایی که بسیار بلند به نظر می رسد”.

به گفته گوپال، در دنیای واقعی، گوش های ما مرتباً در معرض صداها در سطوح مختلف قرار می گیرند. از این رو همواره مقداری فشار هوا در پرده صماخ گوش وجود دارد. اما با ورود به اتاق بدون پژواک ، این فشار مداوم دیگر وجود ندارد، زیرا هیچگونه انعکاس صدایی توسط دیوارهای اطراف صورت نمی گیرد.

پیاز بتونی

اتاق بدون پژواک

برای رسیدن به بالاترین سطوح سکوت، این اتاق با یک ساختار شبیه پیاز ساخته شده که آن را از دیگر نقاط ساختمان و دنیای خارج جدا می سازد. این اتاق از شش لایه بتون و فولاد ساخته شده و به نحوی از دیگر ساختمان های اطراف جدا شده است. در کف، سقف و دیوارهای اتاق نیز تیغه های فایبرگلاس کار گذاشته شده که امواج صوتی را می شکند قبل از آنکه این امواج شانسی برای انعکاس یافتن در درون اتاق داشته باشند. کف اتاق خود یک شبکه از کابل های معلق جذب کننده صداست.

گوپال در مورد این اتاق بدون پژواک چنین می گوید:” طراحی، برنامه ریزی و ساخت این اتاق کمی بیش از یک سال و نیم زمان برده است. به یک جای خوب در محوطه نیاز داشتم؛ جایی که سطح نویز موجود در درون ساختمان در آن بسیار ناچیز بود. باید طوری برنامه ریزی می کردم که بتوانم این اتاقک را ۶ طبقه عمق بدهم. باید یک دیوار خاص ۱۲ اینچی از بتون در اطراف اتاقک می ساختیم تا بیش از پیش مانع ورود صداهای بیرونی شود. در مورد هر جزییاتی که می توانستند صدا را از بیرون به درون اتاق منتقل کند دقت بالایی صورت گرفت، مواردی مانند عایق کردن صدای لوله های تامین آب فواره ها و سنسورهای اخطار آتش سوزی یا لایه بندی منابع هوایی و داکت های بازگشتی با مواد دارای قابلیت جذب صدا”.

اتاق بدون پژواک

نتیجه نهایی این است که سطح صدا در درون اتاقک بدون پژواک به ۲۰٫۳- دسی بل رسیده و این بدان معناست که صدای درون این اتاقک ۲۰٫۳ دسی بل کمتر از آستان شنوایی انسان است. برای مقایسه باید بدانید که صدای نفس کشیدن آرام در یک اتاق بسیار ساکت حدود ۱۰ دسی بل است.

این اتاق بدون پژواک اکنون به عنوان ساکت ترین مکان جهان در کتاب رکوردهای گینس ثبت شده است. چنین اتاقک هایی برای تست صدا و نویزهای تولید شده در تولیدات مختلف با مقدار بالای کارآمدی علمی استفاده می شوند. مایکروسافت از این اتاقک برای تست تجهیزات صوتی مانند میکروفن ها، دریافت کننده های صوتی، هدفون ها و اسپیکرها یا برای تحلیل کلیک ها و لرزش های تولیدی توسط ابزارهای کامپیوتری مانند کیبوردها، موس ها، فن ها و ماژول های نوری روی پنل های لمسی و نمایشگرها استفاده می کند.

اتاق بدون پژواک

از تولیدات دیجیتالی که در این اتاقک تست شده اند می توان به صفحات لمسی تبلت ها، کنسول های بازی ایکس باکس و عینک های وی آر هولولنز و همچنین نرم افزارهایی که بخش های صوتی دارند مانند اسکایپ و دستیار مجازی کورتانا اشاره کرد. تاکنون بیشترین مدتی که یک نفر به طور مداوم در درون این اتاقک مانده است ۵۵ دقیقه بوده و شکستن این رکورد کار بسیار سختی به نظر می رسد.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
منبع
روزیاتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا