پزشکی

علائم سنگ کیسه صفرا

کیسه صفرا کیسه کوچکی است که صفرا را در خود نگه می‌دارد، شیره گوارشی تولید شده توسط کبد که برای تجزیه چربی‌های غذایی استفاده می‌شود.

کیسه صفرا آب را از ذخیره صفرا خارج می کند تا زمانی که مایع به شدت غلیظ شود. وجود غذاهای چرب باعث می شود که کیسه صفرا غلیظ صفراوی خود را به روده کوچک فشار دهد.

 سنگ کیسه صفرا

سنگ های صفراوی (سنگ صفراوی) سنگ های کوچکی هستند که از کلسترول، رنگدانه های صفراوی و نمک های کلسیم ساخته می شوند، معمولاً در مخلوطی که در کیسه صفرا تشکیل می شوند. آنها یک اختلال شایع در سیستم گوارش هستند و حدود ۱۵٪ از افراد ۵۰ سال و بالاتر را تحت تاثیر قرار می دهند.

برخی از مواردی که ممکن است باعث تشکیل سنگ کیسه صفرا شوند عبارتند از: تبلور کلسترول اضافی در صفرا و عدم تخلیه کامل کیسه صفرا.

در بیشتر موارد، سنگ کیسه صفرا هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. با این حال، اگر سنگ ها مجاری را مسدود کرده و باعث عوارضی مانند عفونت یا التهاب پانکراس (پانکراتیت) شوند، ممکن است به درمان فوری نیاز داشته باشید.

اگر سنگ کیسه صفرا (یا سایر انواع بیماری های کیسه صفرا) باعث ایجاد مشکلاتی شود، جراحان ممکن است کیسه صفرا شما را بردارند (که کوله سیستکتومی نامیده می شود). تکنیک ها شامل کوله سیستکتومی لاپاروسکوپی (” سوراخ کلید “) یا جراحی باز است. کیسه صفرا یک اندام حیاتی نیست، بنابراین بدن شما می تواند به خوبی بدون آن کنار بیاید.

علائم سنگ کیسه صفرا

علائم سنگ کیسه صفرا

تقریباً در ۷۰ درصد موارد، سنگ کیسه صفرا هیچ علامتی ایجاد نمی کند.

علائم سنگ کیسه صفرا ممکن است شامل موارد زیر باشد:

درد در شکم و کمر. درد معمولاً نادر است، اما شدید است
افزایش درد شکم بعد از خوردن یک وعده غذایی چرب
زردی
تب و درد، اگر کیسه صفرا یا مجرای صفراوی عفونی شود.

انواع سنگ های صفراوی

سنگ های مخلوط – رایج ترین نوع. آنها از کلسترول و نمک تشکیل شده اند. سنگ های مخلوط معمولاً به صورت دسته ای ایجاد می شوند
سنگ های کلسترولی – عمدتاً از کلسترول تشکیل شده اند، ماده ای شبیه چربی که برای بسیاری از فرآیندهای متابولیک حیاتی است. سنگ های کلسترولی می توانند به اندازه ای بزرگ شوند که مجاری صفراوی را مسدود کنند
سنگ های رنگدانه – صفرا به دلیل رنگدانه های خاص به رنگ سبز مایل به قهوه ای است. سنگ های صفراوی ساخته شده از رنگدانه صفرا معمولا کوچک، اما متعدد هستند.

۶ درمان خانگی و ثابت شده برای از بین بردن سنگ کیسه صفرا

علل و عوامل خطر سنگ کیسه صفرا

سنگ کیسه صفرا در زنان بیشتر از مردان است. همچنین در افرادی که اضافه وزن دارند و افرادی که سابقه خانوادگی سنگ کیسه صفرا دارند، بیشتر دیده می شود. هیچ دلیل واحدی برای ایجاد سنگ کیسه صفرا وجود ندارد. در برخی افراد، کبد بیش از حد کلسترول تولید می کند. این می تواند منجر به تشکیل کریستال های کلسترول در صفرا شود که به سنگ تبدیل می شوند. در افراد دیگر، سنگ کیسه صفرا به دلیل تغییر در سایر اجزای صفرا یا به دلیل تخلیه نشدن کیسه صفرا به طور طبیعی ایجاد می شود.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا