هزینه و تعرفه های ارتودنسی
هزینه و تعرفه های ارتودنسی
در هر شغل و حرفه ای وقتی صحبت از تعرفه و هزینه می شود، باید در ابتدا به مواد و وسایل مورد استفاده و نیز دانشی که برای این امر به کار گرفته شده توجه کامل داشت.در رشته ی دندانپزشکی تمامی اجزای فنی و علمی به کار رفته باید تماما به روز و پیشرفته باشند تا نتیجه ی نهایی مفید واقع شود و بر اساس آن تعرفه و هزینه ارتودنسی و سایر درمان های دندانپزشکی تخمین زده شود.
ارتودنسی نیز شامل همین قانون است.کارآمدی تجهیزات به کار رفته میتواند در ارتقای درمان بسیار مفید باشد؛ لذا با توجه به ابزارهای دقیق و گران قیمت ارتودنسی،دانش به کار رفته طی درمان و لزوم کاربرد مداوم مواد طی دوره، هزینه ها و تعرفه ارتودنسی جزو قسمت بالای نمودار تعرفه های تخصصی دندانپزشکی محسوب می شوند.
بسته به نوع درمان ارتودنسی که زیباجویان استفاده میکنند هزینه های درمان ارتودنسی متفاوت خواهد بود. البته پایه این تعرفه ها توسط انجمن محترم ارتودنسی ایران با مشورت کارشناسان وزارت بهداشت و تصویب هیات وزیران مشخص می شود؛ اما بهره گیری از برند با کیفیت برتر در طی درمان جزو ملزومات آن است و ارزش گذاری ارتودنسی را ممکن است تحت تاثیر قرار دهد.
انواع درمان ارتودنسی
ارتودنسی به دو نوع کلی ارتودنسی متحرک و ارتودنسی ثابت تقسیم می شود.
ارتودنسی متحرک خود به انواع زیر تقسیم میشود:
- ارتودنسی تک فک
- ارتودنسی دو فک
- ارتودنسی ساده یا فانکشنال
- ارتودنسی با/ بدون فیس ماسک (برای درمان بیرون زدگی فک پایین)
- هدگیر (برای درمان عقب بودن فک پایین)
- و غیره
بسته به نوع مشکل و شدت آن، ابزار ارتودنسی متحرک استفاده شده برای بیمار ( که اکثرا باید در رده ی سنی کودکی تا نوجوانی باشد) متغیر است .
انواع گوناگون ارتودنسی ثابت نیز عبارت اند از:
- ارتودنسی تک فک
- ارتودنسی دوفک (گاهی اوقات اختلال دندانی فقط در یک فک مشهود است، ولی برای حصول بهترین نتیجه احتیاج به ارتودنسی دو فک می باشد؛ البته گه گاه میتوان فقط در یک فک نیز براکت ها را نصب کرد)
- ارتودنسی فلزی
- ارتودنسی سرامیکی (ارتودنسی فلزی دوام و چسبندگی مناسبی دارد ولی جلوه ی فلز آن ممکن است برای بعضی از بیماران زیبا نباشد؛ لذا با پیشرفت علم مواد، از براکت های سرامیکی و کریستالی استفاده می شود که البته به علت جنس آنها هزینه ارتودنسی به این شیوه نیز بیشتر خواهد بود،البته براکت های سرامیکی با اینکه زیباتر هستند و کمتر دیده می شوند، ولی احتمال شکست آنها و یا لب پریدگی این ابزار ارتودنسی بیشتر است و در نتیجه احتیاج به مراقبت بالاتری دارند)
- روی دندانها یا پشت آنها (ارتودنسی لینگوال یا ارتودنسی پشت دندانی، به خاطر سختی درمان و مواد و وسایل گران تر، معمولا هزینه بیشتری را شامل می شوند و عموما جلسه درمانی آنها طولانی تر خواهد بود)
- وبرندهای مختلف از قبیل «آمریکن ارتودانتیک»،«دیمون»،«ارتوارگنایزر»و…. (یقینا براکتهایی که از برندهای معتبر ارتودنسی در دنیا هستند ارزش بالاتری داشته و دقت و زیبایی بیشتری درخود دارند؛ لذا وقتی که زیباجویی تمایل به استفاده از ارتودنسی آمریکایی یا کره ای یا چینی دارد با هزینه وتعرفه ارتودنسی متفاوتی روبه رو میشود. از جمله به ویژگی های یک برند مناسب ارتودنسی میتوان به استحکام براکت ها، زیبایی، سایز مناسب، دقت بالاتر، لبه های پالیش و بدون برجستگی که مانع ایجاد زخم و آزردگی در بافت های دهان شوند،آلیاژ مناسب و به دور از مواد سمی و غیر طبیعی برای محیط پر تلاطم و مرطوب داخل دهان و… میتوان اشاره کرد)
- ارتودنسی ساده یا متوسط یا پیچیده ازقبیل جراحی فک، دندان نهفته، استفاده از مینی اسکرو یا پیچ های وسعت دهنده، دندانهای غایب و….
منظور از درمان ارتودنسی ساده یا متوسط یا پیچیده چیست؟
اگر نامرتبی دندانی شما مختصر باشد یعنی حدودا ۳-۴ میلی متر کج شدگی دندانها در یک فک دیده شود، ارتودنسی در حد ساده طبقه بندی میشود و حداقل هزینه ارتودنسی را دارد. اگر بین ۴-۹ میلی متر باشد، ارتودنسی از نظر شدت سختی جزو گروه متوسط دسته بندی می گردد و در صورتی که شلوغی و در هم فرو رفتگی دندانها به میزان بیشتر از ۱۰ میلی متر باشد، ارتودنسی شما پیچیده و با بیشترین تعرفه و هزینه درمان ارتودنسی محاسبه می گردد. البته ممکن است برای نیل به طرح درمانی ایده ال در طی یک پروسه، احتیاج به کشیدن دندان بدون وجود نامرتبی شدید و تنها به خاطر شیب زیاد فک به سمت جلو وجود داشته باشد و یا مجبور به استفاده از ابزاری کمکی از قبیل مینی اسکرو(پیچهای استریل غیر قابل جذبی که در سطوح استخوانی قرار داده می شود تا تکیه گاهی محکم برای اعمال نیرو شود) و یا پیچ های هایرکس وسعت دهنده که معمولا در سقف دهان نصب می شود، بشویم. مواردی از این دست هم پیچیده محسوب میگردند.
اگر در درمان ارتودنسی نیاز به اصلاح موقعیت دندان نیش نهفته باشد و یا اگر مشکل فک در حدی مشهود باشد که راهی جز ارتودنسی به همراه جراحی فک(ارتوسرجری) نباشد، نیز درمان شما تعرفه ارتودنسی بیشتری را شامل می شود (در واقع در گروه درمان های پیچیده هست) و هم زمان بیشتری سپری میکند و هم تجهیزات متفاوتی مثل هوک ها و قلابهای جراحی و سیم های مستحکم برای این امر و یا جراحی لثه به منظور لق کردن اندک دندان نهفته برای رویش آسانتر و سریعتر لازم دارد.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی(رپورتاژ) داشته و مجله اینترنتی ایران فان هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.
برگرفته از: سایت کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر مهدی فهیمی