پزشکی

۷ نکته مهم سبک زندگی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان

۷ نکته سبک زندگی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان

احتمالاً همه ما فردی را می شناسیم که به سرطان مبتلا شده است. در حالی که برخی از سرطان ها به دلیل عوامل خارج از کنترل ما شکل می گیرند، برخی از انتخاب های سبک زندگی می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.

۱٫ از تنباکو استفاده نکنید

مصرف دخانیات به ۳۰ درصد از کل مرگ و میرهای مرتبط با سرطان نسبت داده می شود. با بسیاری از انواع سرطان ها مرتبط است، از جمله:

سرطان ریه
سرطان دهان
سرطان مری
سرطان جعبه صدا (حنجره).
سرطان پانکراس
سرطان مثانه
سرطان دهانه رحم
سرطان کلیه

هیچ شکلی از محصولات تنباکو ایمن نیست. این شامل سیگار، سیگار الکترونیکی، سیگار برگ، تنباکوی جویدنی یا قلیان است. این محصولات همچنین می‌توانند حاوی بسیاری از مواد سرطان‌زا باشند – البته در سطح پایین‌تری – که در تنباکوی قابل احتراق یافت می‌شوند. دود دست دوم نیز خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. ترک دخانیات یک راه مهم برای کمک به پیشگیری از بسیاری از سرطان ها است.

 حفظ وزن سالم و سبک زندگی فعال

فعال ماندن ممکن است به پیشگیری از برخی سرطان ها کمک کند. اضافه وزن منجر به تولید و گردش بیشتر استروژن و انسولین می شود، دو هورمونی که می توانند رشد سرطان را تشویق کنند. حفظ وزن مناسب ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه، پروستات، ریه، روده بزرگ و کلیه را کاهش دهد.

موسسه تحقیقات سرطان آمریکا حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش متوسط ​​یا ۷۵ دقیقه ورزش شدید در هفته را برای پیشگیری از سرطان توصیه می کند. ترکیبی از ورزش متوسط ​​و شدید بهترین است. چیزی بهتر از هیچی است. حتی یک پیاده روی کوتاه، دوچرخه سواری یا بازی با توپ ترشی چند روز در هفته برای تحرک بدن می تواند کمک کننده باشد.

 مراقب آنچه می خورید باشید

تا ۵۰ درصد از سرطان های قابل پیشگیری، نتیجه غذاهایی است که می خوریم. خوردن یک رژیم غذایی گیاهی، محدود کردن میزان مصرف گوشت قرمز ممکن است به پیشگیری از برخی سرطان ها کمک کند.

همچنین الکل خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان از جمله سرطان سینه، روده بزرگ، ریه، کلیه و کبد را افزایش می دهد. افرادی که مشروبات الکلی مصرف می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند.

 ضد آفتاب استفاده کنید

سرطان پوست شایع ترین سرطان در جهان است. به گفته بنیاد سرطان پوست، برای نمونه سالانه بیش از ۹۵۰۰ آمریکایی به سرطان پوست مبتلا می شوند. سرطان پوست نیز قابل پیشگیری ترین سرطان است.

استفاده صحیح از ضد آفتاب برای کاهش خطر آسیب نور خورشید و سرطان پوست بسیار مهم است. حتی با استفاده از کرم ضد آفتاب، زمانی که نور خورشید مستقیما بالای سر شماست، از بیرون رفتن خودداری کنید. این معمولا بین ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر است. از تخت های سولاریوم دوری کنید و از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید.

7 نکته مهم سبک زندگی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان

 واکسن بزنید

محافظت در برابر برخی عفونت های ویروسی می تواند به محافظت در برابر سرطان کمک کند. ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، یک عفونت بسیار شایع مقاربتی (STI)، می تواند باعث سرطان دهانه رحم شود. واکسن HPV برای افراد ۲۶ سال و کمتر در دسترس است. از ۹۰ درصد سرطان های ناشی از HPV محافظت می کند.

هپاتیت B یک بیماری کبدی است که توسط ویروس هپاتیت B (HBV) ایجاد می شود. واکسن هپاتیت B برای همه گروه های سنی برای جلوگیری از عفونت HBV موجود است.

غربالگری کنید

خودآزمایی منظم و غربالگری‌های معمول سرطان می‌تواند شانس شما را برای یافتن زودهنگام سرطان افزایش دهد. تشخیص زودهنگام کلید موفقیت درمان سرطان است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) این آزمایش‌های غربالگری را برای پیشگیری یا ابتلای زودهنگام به سرطان توصیه می‌کند:

غربالگری سرطان سینه
غربالگری سرطان دهانه رحم
غربالگری سرطان کولورکتال
غربالگری سرطان ریه

 تاریخچه خانوادگی خود را بدانید

دانستن بیماری هایی که در خانواده شما وجود دارد نقش مهمی در درک خطر ابتلا به سرطان دارد. اگر سابقه خانوادگی سرطان سینه، تخمدان، رحم یا کولورکتال دارید، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این سرطان ها باشید.

CDC توصیه می کند که سابقه سلامت خانوادگی خود را از اعضای خانواده مرتبط با خون جمع آوری کنید. این شامل والدین بیولوژیکی، پدربزرگ و مادربزرگ، خاله، عمو، خواهر و برادر، خواهرزاده، برادرزاده و فرزندان می شود.

برای جمع آوری سابقه سلامت خانوادگی خود، از آن بستگان بپرسید:

چه کسانی در خانواده سرطان داشته اند و چه نوع(هایی) داشته اند؟
آنها چند ساله بودند که به سرطان مبتلا شدند؟
آیا آنها هنوز زندگی می کنند؟ اگر نه، در چه سنی فوت کرده اند و علت مرگ آنها چیست؟

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا