۵ عادت غذایی که باعث اضطراب و افسردگی می شود
اگر چه شما آن را بی ربط میدانید اما، عادات غذایی شما ارتباط تنگاتنگی با سلامت روحی شما دارد. بنابراین، اگر مشکلات اضطراب یا افسردگی دارید، باید رژیم غذایی خود را مرور کنید تا از عوارض جلوگیری کنید. بسیاری از مردم تمایل دارند فکر کنند که یک رژیم غذایی سالم مترادف با یک بدن لاغر و سالم است.
با این حال، این تنها فایده ای نیست که از عادات غذایی خوب دریافت می کنید. داشتن یک رژیم غذایی سالم به شما کمک می کند ذهن سالم تری داشته باشید.
البته، زمانی که روزی را سپری میکنید که در آن احساس واقعاً خوب، پرانرژی، مثبت و متعادل میکنید، عوامل زیادی وجود دارند در حای که روزهای دیگر ممکن است بدون هیچ دلیل مشخصی احساس تنبلی، خستگی، غمگینی یا بی انگیزگی کنید. بنابراین، باید رابطه بین عادات غذایی خود را با اضطراب و افسردگی بدانید.
عادت های غذایی مرتبط با افسردگی
۱٫ وابستگی به کافئین
قهوه گاهی اوقات تنها چیزی است که می تواند شما را در طول روز سرحال نگه دارد. صبح یک فنجان قهوه قبل از کار و ظهر یک فنجان قهوه برای بازیابی روحیه . متأسفانه کافئین می تواند اثرات بسیار مخربی بر مغز شما داشته باشد.
وقتی دائماً آن را در نظر می گیرید و به یک نیاز روزانه تبدیل می شود، بدن شما شروع به جذب آن به عنوان چیزی ضروری برای تضمین عملکرد آن می کند.
بنابراین، در صورت عدم وجود کافئین، سروتونین کاهش می یابد و باعث اضطراب، تحریک پذیری و عدم تمرکز می شود. اگر از آن سوء استفاده می کنید، باید در نظر داشته باشید که یکی از عادات غذایی است که باید هر چه زودتر آن را ترک کنید.
۲٫ رژیم غذایی با قند اضافی
امروزه مردم به طور متوسط حدود ۱۶ قاشق غذاخوری شکر در روز مصرف می کنند. مصرف عناصر با قند اضافی یکی از بدترین عادات غذایی برای سلامتی شماست.
اثر اصلی تأثیر بر سطح سروتونین در مغز شما است. سروتونین اساساً هورمونی است که عملکردهای مختلف بدن شما را تنظیم می کند. این شامل:
چرخه های خواب
کنترل درد
کمبود کربوهیدرات
هضم
سطوح پایین این هورمون با حالت های افسردگی مرتبط است. از طرفی با افزایش فشار خون، تولید کورتیزول نیز افزایش می یابد.
این به نوبه خود می تواند تولید هورمون های تیروئید را افزایش دهد و باعث ایجاد مشکلاتی در سیستم گوارش شما شود.شما حتی می توانید در معرض خطر مشکلات در سیستم تولید مثل، باروری و همچنین سقط جنین باشید.
۳٫ خوردن زیاد غذاهای سرخ شده
هرکسی در مقطعی روز بدی را پشت سر گذاشته است. طبیعی است که وقتی در پریشانی هستید، به چیزهایی متوسل می شوید که به شما «احساس بهتری» می دهد.
مکررترین غذاها در این موارد عبارتند از:
پیتزا
برگر
چیپس سیب زمینی
چند بار این چیزها را خورده اید و در واقع احساس بهتری داشته اید؟ این واقعاً بهتر است و نه فقط در لحظه، تا بعداً از خوردن چیزی که خوردهاید پشیمان شوید.
شاید شما به این عادات بد غذایی عادت کرده اید زیرا واقعا نمی دانید این غذاها چه تاثیری بر سلامت ذهن شما می گذارند.
غذاهای سرخ شده که در روغن های هیدروژنه پخته می شوند و حاوی چربی های ترانس هستند با افزایش وزن به بدن شما آسیب می رسانند.آنها همچنین ارتباط نزدیکی با افسردگی دارند.
۴٫ مصرف زیاد نمک
اگر از آن دسته افرادی هستید که عاشق نمک هستند، باید بدانید که خوردن بیش از حد آن برای سلامت کلی شما بسیار مضر است. نمک فشار خون را افزایش میدهد و باعث میشود قلب شما بسیار سختتر از حد معمول کار کند.
با این حال، زمانی که نمک خیلی کم مصرف می کنید، احتمالاً دچار مشکلات جسمی و روحی خواهید شد. شایع ترین مشکلات عبارتند از:
افسردگی
احساس ناامیدی
خستگی
خصومت
رنجش
مهم است که مصرف متعادل نمک در عادات غذایی شما گنجانده شود.اگرچه می دانیم که غذای کم نمک چندان وسوسه انگیز نیست، اما باید بدانید که تغییر تدریجی این عادت کمک بزرگی خواهد بود.
۵٫ نخوردن صبحانه
برخی افراد علاقه زیادی به صبحانه ندارند. اما آیا می دانستید که صبحانه مهمترین وعده غذایی در روز است؟
وقتی صبحانه نمیخورید، عملکرد مغزتان را دچار مشکل میکنید، زیرا باید با مصرف انرژی کم کار کند.اگر مستعد افسردگی هستید، مغز شما به تمام انرژی لازم برای حفظ شما در اوج نیاز دارد.
حتی ممکن است گاهی اوقات صبحانه را حذف کرده باشید و بعد، به دلیل اینکه گرسنه نبودید، ناهار را نیز صرف کرده باشید.
دلیل واقعی اینکه شما احساس گرسنگی نمی کنید این است که بدن شما عادت می کند در آن زمان از روز که برای مدت طولانی غذا نمی خورید، غذا نخورید.
این یکی از عادات غذایی است که می تواند برای سلامتی شما مشکل ایجاد کند. بنابراین، بهتر است این لطف را در خوردن صبحانه به خود بدهید. بدن و ذهن شما از شما تشکر خواهند کرد.