چه چیزهای برای کلیه خوب اند و چه چیزهایی بد؟
چه چیزهای برای کلیه خوب اند و چه چیزهایی بد؟
امیدواریم از خواندن این مطلب، ((چه چیزهای برای کلیه خوب اند و چه چیزهایی بد؟)) لذت ببرید و برایتان مفید باشد،از همراهی شماسپاسگذاریم.
کلیه ها – اندام هایی به شکل لوبیا که در قسمت خلفی شکم شما قرار دارند – عملکردهای بسیار مهمی را در بدن انجام می دهند.
آنها مسئول دفع سموم و مواد زائد از خون هستند. علاوه بر این ، آنها سه هورمون مهم را آزاد می کنند – اریتروپویتین ، رنین و کلسیتریول.
این هورمون ها نقشی اساسی در حفظ سلامتی دارند. کلیه ها برای تنظیم فشار خون ، افزایش تولید گلبول های قرمز و سنتز ویتامین D با اعضای دیگر شبانه روز کار می کنند.
کلیه ها در واقع اندام هایی هستند که خود تمیز می شوند. برای حمایت از این عملکرد ، شما باید مایعات کافی مصرف کنید ، که می تواند شامل غذاهایی مانند میوه ها و سبزیجات و همچنین آب و مایعات دیگر باشد.
علاوه بر از بین بردن سموم ، پاک سازی مناسب کلیه همچنین می تواند باعث کنترل فشار خون و بهبود عملکرد دستگاه ادراری و مثانه شود.
بعلاوه ، اگر علائمی مانند احساس خستگی یا بدخلقی غیرمعمول ، احساس درد در کلیه های خود پس از خوردن غذا ، اگزما ، آکنه ، جوش های پوستی ، نفخ شکم ، افزایش ناگهانی وزن و مشکلاتی مانند سنگ کلیه و مشکلات مکرر مثانه یا عفونت های دستگاه ادراری یعنی باید بیشتر مراقب کلیه های خود باشید.
یک رژیم غذایی سالم ، ورزش و هیدراته ماندن(آب کافی در بدن) برای حمایت از کلیه های شما ضروری است. برای کمی کمک بیشتر ، می توانید برخی از گیاهان را در رژیم غذایی خود بگنجانید .
۱۰ گیاه فوق العاده برتر برای پاکسازی کلیه ها
توجه: قبل از مصرف این گیاهان با پزشک خود مشورت کنید. آنها ممکن است با داروهای خاصی تداخل کنند.
۱٫ جعفری
جعفری یک گیاه خوب و قوی است که می تواند کلیه ها را پاکسازی کند. این ماده باعث افزایش ادرار برای کمک به دفع باکتری ها و میکروب ها از کلیه ها می شود. جعفری اثر ادرارآمیز خود را مدیون ترکیبات apiol و myristicin است.
مطالعه ای که در سال ۲۰۰۲ در ژورنال Ethnopharmacology منتشر شد ، نشان داد موشهایی که عصاره دانه جعفری می نوشیدند در مدت ۲۴ ساعت به میزان قابل توجهی ادرار بیشتری نسبت به آب آشامیدنی تولید می کردند.
برای پاکسازی کلیه ها ، حدود یک هفته چند فنجان چای جعفری بنوشید.
*برای تهیه چای ، ۱ قاشق غذاخوری جعفری تازه خرد شده را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید. روی آن را بپوشانید و به مدت ۵ دقیقه شیب دار کنید ، سپس آن را صاف کنید.
*در عوض ، با مخلوط کردن ¼ فنجان آب جعفری ، ½ فنجان آب و کمی عسل و آب لیمو یک نوشیدنی سم زدایی تهیه کنید. آن را دو بار در روز و به مدت دو هفته بنوشید.
*همچنین می توانید این گیاه را در سالاد و غذاهای دیگر خود بگنجانید.
توجه: در صورت بارداری از خوردن مقدار زیادی جعفری خودداری کنید.
۲٫ ریشه قاصدک
طبق مطالعه ای که در سال ۲۰۰۹ در مجله طب جایگزین و مکمل منتشر شد ، قاصدک به عنوان ادرار آور در انسان عمل می کند و تولید ادرار را افزایش می دهد. به دلیل خاصیت ادرار آور ، به پاکسازی کلیه و کبد کمک می کند. علاوه بر این ، قاصدک احتباس آب را تسکین می دهد و تحریکات سیستم ادراری را تسکین می دهد.
برای پاکسازی کلیه ها ، می توانید ۲ فنجان چای قاصدک دو بار در روز و به مدت چند هفته بنوشید. برای تهیه چای:
*۲ قاشق چایخوری ریشه خشک قاصدک را در ۱ فنجان آب به مدت ۵ دقیقه بجوشانید.
*حرارت را خاموش کنید ، روی آن را بپوشانید و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید.
*صاف کنید ، مقداری عسل اضافه کنید و چای را بنوشید.
*این چای را می توانید با کیسه های چای قاصدک نیز درست کنید.
توجه: از آنجا که این گیاه ممکن است با داروهای خاصی واکنش نشان دهد ، قبل از استفاده از قاصدک برای پاکسازی کلیه ها با پزشک مشورت کنید.
۳٫ گل ختمی
گل ختمی دارای خواص ادرارآوری است که باعث افزایش جریان ادرار می شود. این به پاکسازی کلیه ها از تجمع سموم کمک می کند و باعث سلامت کلیه می شود. علاوه بر این ، گل ختمی می تواند با عفونت های کلیه ، مجاری ادراری و مثانه مقابله کند.
*۱ قاشق غذاخوری ریشه و برگ خشک گل ختمی را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید.
*به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه آن را بپوشانید ، سپس آن را صاف کنید.
*به مدت یک هفته روزانه ۲ فنجان از این چای گیاهی بنوشید تا کلیه های شما پاک شود.
توجه: در صورت بارداری ، شیردهی یا دیابت از گل ختمی خودداری کنید.
۴٫ زنجبیل
زنجبیل یکی دیگر از گیاهان پاک کننده موثر کلیه ها است. این می تواند به دفع سموم و مواد مضر از کلیه ها و همچنین بهبود هضم غذا کمک کند. این گیاه برای پاکسازی کبد نیز مفید است.
یکی از بهترین راه ها برای لذت بردن از فواید پاک کنندگی زنجبیل نوشیدن چای زنجبیل است.
*برای تهیه چای ، ۲ قاشق چای خوری زنجبیل رنده شده تازه را در ۲ فنجان آب به مدت ۱۰ دقیقه بپزید.
*صاف کنید ، عسل و آبلیمو را طبق سلیقه اضافه کنید و آن را روزانه ۲ یا ۳ بار بنوشید.
همچنین ، زنجبیل خشک یا خام را در پخت و پز روزمره خود بگنجانید تا کلیه های شما از سلامتی خوبی برخوردار باشند.
۵٫ زردچوبه
زردچوبه یکی دیگر از گیاهان شناخته شده است که خاصیت پاک کنندگی دارد. این ادویه کلیه ها را تمیز می کند ، سموم کبد را ایجاد می کند و خون را تصفیه می کند. علاوه بر این ، حاوی خواص ضد التهابی است که می تواند به جلوگیری و درمان التهاب کلیه و عفونت کمک کند.
*۱ قاشق چایخوری آب زردچوبه خام ، آب ½ یا ۱ لیمو ، کمی فلفل کاین و کمی عسل را در یک فنجان آب گرم مخلوط کنید. آن را چند بار در روز بنوشید.
*گزینه دیگر افزودن ½ قاشق چایخوری هر یک از پودر زردچوبه و پودر زنجبیل خشک به ۲ فنجان آب جوش است. به مدت ۱۰ دقیقه بپزید ، سپس صاف کنید.
*همچنین می توانید کمی زردچوبه خام بخورید یا آن را به وعده های غذایی خود اضافه کنید.
۶٫ کرفس
کرفس دارای خاصیت ادرار آور طبیعی است. با افزایش ادرار به دفع سموم و مواد مضر از بدن کمک می کند. علاوه بر این ، کرفس حاوی مواد مغذی ضروری است که کلیه های شما را تحریک می کند. در واقع ، مصرف منظم کرفس می تواند از سنگ کلیه و عفونت جلوگیری کند.
*به مدت چند هفته هر روز ۱ لیوان آب کرفس بنوشید.
*در عوض ، با مخلوط کردن ۲ دانه کرفس ، ½ فنجان جعفری تازه ، ۱ هویج و ۱ خیار در یک دستگاه آب میوه گیری ، یک لیوان آبمیوه سالم درست کنید. این را چند بار در روز بنوشید.
۷٫ گزنه
گزنه همچنین می تواند به پاکسازی کلیه ها کمک کند. به دلیل خاصیت ادرار آور ، تولید ادرار را افزایش می دهد ، به دفع مواد زائد متابولیکی کمک می کند و باعث دفع کلیه می شود.
در عین حال ، این گیاه به جلوگیری از تشکیل بلورها به سنگ کمک می کند و باکتری ها را برای جلوگیری از عفونت کلیه دور نگه می دارد.
*۲ قاشق چای خوری گزنه گز گز تازه یا خشک را در یک فنجان آب داغ خیس کنید.
*اجازه دهید حدود ۱۰ دقیقه بماند.
*صاف کنید و کمی عسل اضافه کنید.
*این چای گیاهی را دو بار در روز و به مدت چند هفته بنوشید.
توجه: از آنجا که این گیاه می تواند در داروهای رقیق کننده خون ، فشار خون بالا ، ادرار آور و دیابتی تداخل ایجاد کند ، همیشه قبل از قرار دادن آن در رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید.
۸٫ چای دم اسب
دم اسب یک گیاه رایج با خاصیت ادرار آور است. برای دفع سموم و مواد مضر از بدن ، میزان ادرار را افزایش می دهد. علاوه بر این ، خواص آنتی اکسیدانی آن مزایای بسیاری برای کلیه ها و سیستم کلیوی دارد.
*برای تهیه چای دم اسب ، ۱ تا ۳ قاشق چای خوری دم اسب تازه یا خشک را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید. روی آن را بپوشانید ، به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه شیب دار کنید و قبل از نوشیدن چای ، گیاه را صاف کنید.
*برای پاکسازی کلیه ها می توانید روزانه ۲ تا ۳ فنجان از این چای را بنوشید.
*برای تقویت جریان ادرار می توانید مکمل های دم اسب را نیز مصرف کنید. قبل از مصرف مکمل ها با پزشک خود مشورت کنید.
چند نکته :
از استعمال دخانیات ، محصولات دخانیات و مصرف زیاد الکل و کافئین خودداری کنید.
برای حفظ فشار خون طبیعی و سطح قند خون تلاش کنید.
سطح کلسترول خود را کنترل کنید.
برای جلوگیری از کم آبی بدن ، در طول روز آب زیادی بنوشید.
اگر اضافه وزن دارید ، سعی کنید وزن خود را کاهش دهید و وزن بدن را سالم حفظ کنید.
از غذاهای سرخ شده و نمک زیاد خودداری کنید.
رژیم غذایی غنی از میوه ها ، سبزیجات سبز و غذاهای سبوس دار را دنبال کنید.
۹ ماده غذایی که خطر سنگ کلیه را افزایش می دهند
درد سنگ کلیه به قدری آزار دهنده است که غالباً در حافظه شما به جا می ماند. حتی برخی از خانم ها آن را به درد شدیدی که هنگام زایمان تجربه می کنند تشبیه می کنند. در حقیقت ، درد همراه با دفع سنگ کلیه می تواند آنقدر شدید باشد که ممکن است شما را راهی بیمارستان کند.
سنگ کلیه در اصل توده های جامد مواد معدنی و نمکی است که در داخل یک یا هر دو کلیه شما تشکیل می شود. آنها در انواع مختلف و اندازه ها ، از کوچک به اندازه یک دانه شن و ماسه به اندازه یک توپ گلف ، متفاوت هستند.
طبق نظرسنجی ملی بررسی سلامت و تغذیه (NHANES) ، سنگ کلیه تقریباً از هر ۱۱ نفر ۱ نفر در ایالات متحده را مبتلا می کند.
نوشیدن مقدار زیادی آب برای رقیق سازی مواد معدنی و نمکی های سنگ ساز در ادرار پیش شرط اساسی پیشگیری از این مشکل است.
همراه با مصرف مایعات ، گزینه های غذایی شما همچنین می تواند باعث تشدید یا جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه شود.
بنابراین ، شما باید با یک متخصص تغذیه کار کنید تا یک رژیم کلیوی پیشگیری از سنگ داشته باشید. انتخاب صحیح غذا به همان اندازه مربوط به آنچه باید بخورید به همان اندازه مربوط به غذاهایی است که باید از آن اجتناب کنید.
یک ماده غذایی خاص که ممکن است به ایجاد یک سنگ کلیه خاص کمک کند ممکن است برای انواع دیگر سنگ هیچ اهمیتی نداشته باشد. بنابراین ، دانستن نوع سنگ کلیه که تمایل به تشکیل آن دارید به تعیین میزان مصرف غذاها کمک می کند.
سنگ کلیه چگونه شکل می گیرد؟
کلیه های ما وظیفه فیلتر کردن سموم ، مواد زائد و مایعات اضافی از خون را برای تشکیل ادرار دارند.
وقتی کلیه ها حاوی مقدار زیادی از مواد شیمیایی خاص مانند اسید اوریک ، فسفر ، کلسیم و اسید اگزالیک باشد و مایعات کافی برای رقیق سازی آنها نباشد ، این مواد معدنی و مواد زائد به اندازه کافی متمرکز شده و بلورها را تشکیل می دهند.
کلیه های شما ممکن است به طور همزمان از مواد خاصی که مانع از چسبیدن این کریستال ها می شود ، کم شود.
در نتیجه ، این توده های مواد زائد به تدریج در ابعادی بزرگتر می شوند و به شکل سنگ کلیه در می آیند.
سنگهای کوچکتر معمولاً بدون هیچ گونه مداخله پزشکی از بدن دفع می شوند ، به ندرت درد یا علائم قابل توجهی ایجاد می کنند. بزرگترها می توانند در مجرای باریک مجرا گیر کرده و مانع جریان طبیعی ادرار شوند.
انواع سنگ کلیه:
سنگ کلیه را می توان به طور کلی در سنگ های کلسیمی و غیر کلسیمی دسته بندی کرد. کلسیم بیش از حد در ادرار مقصر اصلی ۸۰ درصد از کل سنگ های کلیه است. این ماده با یکی از دو ماده زائد اگزالات یا فسفر ترکیب می شود و باعث ایجاد انواع مختلف سنگ می شود.
متداول ترین انواع سنگ کلیه شامل موارد زیر است:
*سنگهای اگزالات کلسیم: اینها متداول ترین نوع سنگ کلیه هستند که هنگام اتصال کلسیم با اگزالات ، ماده شیمیایی که به طور طبیعی در بسیاری از غذاها وجود دارد ، تشکیل می شوند.
*سنگهای فسفات کلسیم: این سنگها نیز کاملاً شایع هستند و هنگام اتصال کلسیم با اسید فسفریک تشکیل می شوند.
*سنگهای استروویت: اینها اغلب در اثر عفونت ادراری فعال ایجاد می شوند.
*سنگ های اسید اوریک: این غالباً با دیابت در ارتباط هستند و در صورت اسیدی بودن ادرار بوجود می آیند.
*سنگهای سیستین: اینها از اختلالی به نام سیستینوریا ناشی می شوند که از طریق ژنتیک از طریق خانواده ها منتقل می شود و مشخصه آن وجود مقادیر بالای اسید آمینه سیستین در ادرار است.
با توجه به اینکه سنگهای مختلف عوامل مختلف تغذیه ای دارند ، هرگز نمی توان یک رژیم غذایی پیشگیری از سنگ برای همه داشته باشد.
چه کسی در معرض خطر بیشتری برای ایجاد سنگ های کلیوی است؟
سابقه خانوادگی سنگ کلیه
کمبود آب بدن
اضافه وزن داشتن
بیماری های گوارشی
عفونت های دستگاه ادراری
رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد پروتئین ، سدیم و شکر
غذاهایی که باعث ایجاد سنگ کلیه می شوند:
رژیم غذایی یک عامل کلیدی است که به راحتی در کنترل شماست. حذف برخی غذاها از رژیم غذایی می تواند به جلوگیری از سنگ کلیه کمک کرده و از سلامت کلی کلیه های شما پشتیبانی کند.
۱٫ غذاهای غنی از اگزالات
سنگ کلیه به دلیل تجمع اگزالات کلسیم تشکیل می شود ، بنابراین خوردن غذاهای غنی از اگزالات در مقادیر زیاد می تواند خطر شما را افزایش دهد. اگزالات موجود در ادرار با کلسیم ترکیب می شود و باعث تشکیل سنگ کلیه اگزالات کلسیم می شود.
افرادی که در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کلیه هستند ، باید غذاهای غنی از اگزالات را در حد متوسط مصرف کنند. این شامل اسفناج ، ریواس ، بامیه ، چغندر ، کلم پیچ ، کرفس ، شیر سویا ، توت فرنگی است.
همچنین ، دریافت ویتامین C خود را در سطح مناسب نگه دارید. ویتامین C اضافی می تواند باعث ایجاد سنگهای اگزالات شود.
۲٫ ماهی ساردین
افرادی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به سنگ های اسید اوریک قرار دارند باید از غذاهایی که دارای پورین زیادی هستند مانند ساردین خودداری کنند. مصرف زیاد پورین میزان اسید اوریک را در ادرار افزایش می دهد و می تواند منجر به سنگ اسید اوریک شود.
بعلاوه ، غذاهای غنی از پورین ممکن است با تشکیل هسته ای برای تشکیل سنگ ، سنگهای اگزالات کلسیم را تحریک کنند. مصرف ماهی ساردین را به یک یا دو بار در هفته محدود کنید و اندازه آن را نیز زیر نظر بگیرید.
۳٫ گوشت قرمز
خوردن بیش از حد گوشت قرمز که سرشار از پروتئین است ، می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد. مصرف بیش از حد پروتئین میزان اسید اوریک شما را افزایش می دهد و میزان ماده شیمیایی مهار کننده سنگ به نام سیترات را در ادرار کاهش می دهد.
مطالعه منتشر شده در مجله انجمن نفرولوژی آمریکا نشان داد که مصرف رژیم غذایی به سبک DASH (مصرف زیاد میوه ها ، سبزیجات ، مغزها و حبوبات ، لبنیات کم چرب و غلات کامل و مصرف کم سدیم ، نوشیدنی های شیرین ، و گوشت قرمز و فرآوری شده) با کاهش قابل توجهی در خطر ابتلا به سنگ کلیه همراه است.
به علاوه ، کلیه ها به سوخت و ساز و دفع محصولات جانبی نیتروژن از هضم پروتئین کمک می کنند. بنابراین ، خوردن یک رژیم غذایی پر پروتئین باعث افزایش میزان متابولیسم در کلیه ها می شود.
از خوردن روزانه گوشت قرمز خودداری کنید. در عوض ، مصرف خود را به یک یا دو بار در هفته محدود کنید.
۴٫نوشیدنی های گازدار
نوشیدن منظم نوشیدنی های گازدار ، مانند نوشابه (با یا بدون شیرین کننده مصنوعی) ، نوشیدنی های انرژی زا و برخی از آب میوه های بطری شده ، خطر ابتلا به سنگ کلیه و بیماری های کلیوی را نیز افزایش می دهد.
مطالعه ای که در سال ۲۰۰۷ در اپیدمیولوژی منتشر شد خاطر نشان کرد: نوشیدنی های کولا حاوی اسید فسفریک هستند که باعث تغییرات ادرار می شود و باعث ایجاد سنگ کلیه می شود. همچنین خطر بیماری مزمن کلیه را افزایش می دهد.
به جای نوشیدن نوشیدنی های گازدار ، به آب ساده ، آب طعم دار ، آب لیمو یا آب پرتقال تازه بنوشید.
۵٫ شیر سویا
دانه های سویا و غذاهای پایه سویا که از نظر ژنتیکی اصلاح شده اند برای بدن مضر هستند و می توانند بر سلامت کلیه های شما تأثیر بگذارند. آنها حاوی مقادیر زیادی اگزالات هستند که با اتصال کلسیم در کلیه ها تشکیل سنگ کلیه می کنند.
به علاوه ، محصولات سویا تخمیر نشده مانند شیر سویا و توفو حاوی مقادیر زیادی ضد مغذی از جمله اگزالات هستند.
هنگام خرید سویا ، انواع ارگانیک را انتخاب کنید.
۶٫ کربوهیدرات های تصفیه شده
کربوهیدرات های تصفیه شده (مانند شکر تصفیه شده ، برنج سفید و آرد تصفیه شده) باعث می شوند بدن مقادیر زیادی انسولین تولید کند ، که می تواند باعث شود کلسیم از استخوان ها در مجاری ادراری قرار گیرد. این باعث تشکیل سنگ کلیه اگزالات کلسیم می شود.
در مقابل ، هضم کربوهیدرات های پیچیده بسیار بیشتر طول می کشد و فقط باعث افزایش کمی و آهسته قند خون و سطح انسولین می شود.
اگر در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه هستید ، از هر چیزی که با آرد سفید یا همه منظوره تهیه شده است خودداری کنید.
۷٫ شیرین کننده های مصنوعی
بسیاری از ما برای کاهش کالری از شیرین کننده های مصنوعی به جای قند موجود در قهوه یا چای خود استفاده می کنیم. با این حال ، شیرین کننده های مصنوعی در صورت مصرف منظم ممکن است عملکرد کلیه را مختل کنند.
بعلاوه ، شیرین کننده های مصنوعی تأثیر زیادی در شکل گیری اسید بر روی خون شما دارند. این میزان رسوبات کلسیم در بدن شما را افزایش می دهد ، که منجر به تشکیل سنگ کلیه بزرگ و مبتنی بر کلسیم می شود.
به جای شیرین کننده های مصنوعی ، از عسل استفاده کنید تا نوعی شیرینی را به قهوه یا چای خود اضافه کنید.
۸٫ نمک
استفاده بیش از حد از نمک خوراکی ، که کلرید سدیم است ، می تواند به توسعه سنگ کلیه کمک کند. مصرف زیاد سدیم باعث احتباس آب می شود و کلیه ها قادر به دفع سدیم اضافی از بدن نیستند. حتی سطح کلسیم را افزایش می دهد و میزان سیترات (مهار کننده سنگ) در ادرار را کاهش می دهد.
علاوه بر این ، مصرف زیاد سدیم فشار خون را افزایش می دهد ، که می تواند منجر به بیماری های قلبی ، سکته ، نارسایی قلبی و بیماری های کلیوی شود.
اگر به سنگهای کلسیم حساس هستید ، مصرف نمک خود را به کمتر از ۲ گرم در روز محدود کنید. به جای نمک خوراکی معمولی ، فقط از یک نمک دریایی یا هیمالیا با کیفیت بالا استفاده کنید.
همچنین ، از گیاهان و ادویه ها برای طعم دادن به غذای خود استفاده کنید. علاوه بر این ، از غذاهای فرآوری شده ، که معمولاً سرشار از سدیم هستند ، خودداری کنید.
نکاتی برای جلوگیری از سنگ کلیه:
*مایعات به خصوص آب بنوشید. این مهمترین کاری است که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه دیگر انجام دهید. حداقل ۲ ½ لیتر تا ۳ لیتر (۱۰-۱۲ فنجان) مایعات در روز بخواهید. افراد مبتلا به سنگ سیستین ممکن است بخواهند ۴ لیتر (۱۶ فنجان) را هدف بگیرند.
*ممکن است محدود کردن پروتئین حیوانی از جمله گوشت ، ماهی ، غذاهای دریایی ، مرغ و تخم مرغ مفید باشد.
*اگر می خواهید مکمل ویتامین C مصرف کنید ، مطمئن شوید که کمتر از ۱۰۰۰ میلی گرم در روز مصرف می کنید. مقادیر بالای ویتامین C ممکن است خطر ابتلا به سنگ را افزایش دهد.
منبع:top10homeremedies