چرا مسلمانان الکل نمی نوشند؟
چرا مسلمانان الکل نمی نوشند؟
اسلام دین فطری نامیده می شود و تمام احکام ذکر شده در قرآن برای حفظ حال طبیعی انسان است. همین طور حرام و حلال هایی که در قرآن آمده به نفع خود ماست. خداوند ما را از بعضی چیزها نهی کرده است، زیرا آن چیزها برای ما و سلامتی ما مضر است. نوشیدنی های الکلی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. شراب دارای ضررهای بسیاری برای جسم و روان است و همین امر سبب شده تا در اسلام حرام باشد.
از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) روایت شده است که فرمود:
«هر مسکری خمر و هر مسکری حرام است. هر کس در دنیا شراب بنوشد و توبه نکرده باشد، در آخرت سیراب نمی شود.» [صحیح مسلم، ۹۲].
شراب در اسلام
در اصطلاح زبانی خمر کلمه ای عربی است که به مشروبات الکلی مانند شراب که از انگور به دست می آید، اطلاق می شود.
بنابراین مشروبات الکلی نجس و حرام محسوب می شوند. مصرف هر مقدار مشروبات الکلی حرام است حتی اگر اثرات مستی نداشته باشد. پیامبر اکرم (ص) به درختان خرما و انگور اشاره کرد و فرمود: این دو درخت مسکر است. مشروبات الکلی از کشمش و خرما هم به دست می آید که آنها نیز در اسلام حرام است.
علت حرام بودن الکل چیست؟
خداوند در قرآن به صراحت اشاره کرده است که مشروبات الکلی حرام است و اگر مصرف شود در زمره گناه قرار می گیرد.
یکی از دلایل حرام بودن الکل برای مسلمانان، اثرات مضر آن بر جسم و روان است. خداوند هر چیزی را که به ذهن و جسم و قوای ما آسیب می رساند را بر ما حرام کرده است. هر چیزی که به مرد ضرر برساند در اسلام جایز نیست. همانطور که در قرآن آمده است:
«وَ لا تَقْتُواْ أَنْفُسُمْ» [۴:۲۹]
«وَ لا تَفَقُواْ أَنْفُسُمْ بِالْهَیْرِ» [۲:۱۹۵]
مصرف الکل تشخیص اشتباه و درست را برای افراد دشوار می کند. اساس ایمان مسلمانان بر اندیشه های عقلانی، حسن نیت و عقل استوار است. پس مصرف کننده مشروب نمیتواند از عقل خود در تصمیم گیری ها استفاده نماید.
چرا قمار حرام است؟
نماز و شراب
نماز رکن اساسی اسلام و جز سبک زندگی مسلمانان است. بر ما واجب است که روزی پنج نوبت نماز بخوانیم و برای درست انجام دادن آن باید وضو بگیریم. از نظر علمای اسلام، مصرفکننده مشروب تا چهل روز نمیتواند نماز بخواند مگر اینکه خالصانه توبه کند. رسول خدا (ص) فرمود:
«هر کس مشروب بنوشد و مست شود چهل روز نمازش قبول نمی شود و اگر بمیرد به جهنم می رود. اما اگر توبه کند، خداوند توبه اش را می پذیرد» (سنن بن ماجه، ۳۳۷۷).
در حدیث دیگرى از پیامبر نقل شده است که فرمود:
مشروب مادر بسیاری از بدی ها است و شرم آورترین شرور است: هر که مشروب بنوشد نماز را ترک می کند و ممکن است مرتکب گناه شود.
الکل به روح و روان فرد آسیب می رساند. مثلاً نوشیدن مشروبات الکلی روح را تیره و تار می کند و انسان را کمتر به معنویت می کشاند. بر اساس روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: سوگند به خدایی که مرا به پیامبری برانگیخت، نوشنده خمر در حالی که صورتش سیاه است وارد محشر می شود. سرش را بر زمین می کوبد و از تشنگی فریاد می زند.
مسائل پزشکی مرتبط با حرام بودن الکل
حتی از نظر پزشکی، الکل ممنوع است زیرا می تواند عامل ایجاد بیماری های مضر باشد. بررسی میزان مرگ و میر ناشی از مسکرات نشان داد که تعداد بیشتری از مرگ و میرها در جهان به دلیل مصرف الکل است. میلیون ها نفر هر ساله به دلیل نوشیدنی های الکلی که به طور منظم مصرف می کنند، جان خود را از دست می دهند.
برخی از مسائل بهداشتی که توسط متخصصان پزشکی به آن اشاره می شود عبارتند از سیروز کبدی، عفونت های قفسه سینه، بیماری های پوستی و استوماتیت زاویه ای در بین الکلی ها رایج است و همچنین نوشیدن شراب می تواند باعث افزایش فشار خون شود و الکل با افزایش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سینه، کبد، روده بزرگ، حنجره، مری و دهان و گلو مرتبط است به دلایل ذکر شده در بالا، اجتناب از مشروبات الکلی به نفع خود ماست زیرا ممکن است ارزش ها و ایمان فرد را به خطر بیندازد.