روانشناسی

منفی نگری چیست؟ همه چیز درباره منفی نگری

منفی نگری چیست؟ همه چیز درباره منفی نگری

امیدواریم از خواندن این مطلب، ((منفی نگری چیست؟ همه چیز درباره منفی نگری)) لذت ببرید و برایتان مفید باشد،از همراهی شماسپاسگذاریم.

 انتقادات اغلب تأثیر بیشتری نسبت به تعریف دارند و اخبار بد غالباً بیش از خبرهای خوب جلب توجه می کنند.دلیل این امر این است که حوادث منفی بیشتر از مغزهای مثبت بر روی مغز ما تأثیر می گذارند. روانشناسان از این موضوع به عنوان سوگیری منفی یاد می کنند (که به آن سوگیری منفی نیز گفته می شود) ، و این می تواند تأثیر زیادی بر رفتار ، تصمیمات و حتی روابط شما داشته باشد.حالا ببینیم منفی نگری چیست؟

 منفی نگری چیست؟

سوگیری منفی گرایش ما نه تنها برای ثبت محرک های منفی با سرعت بیشتری بلکه برای پرداختن به این وقایع است. این تعصب منفی گرایی که به عنوان عدم  تعادل بین مثبت و منفی نیز شناخته می شود ، به این معنی است که:

ما نیش ملامت را با قدرت بیشتری احساس می کنیم تا اینکه لذت ستایش را احساس کنیم.

این پدیده روانشناختی توضیح می دهد که چرا غلبه بر برداشتهای بد بد بسیار دشوار است و چرا آسیبهای گذشته می توانند چنین اثرات طولانی مدت داشته باشند. تقریباً در هر تعامل ، ما احتمالاً متوجه چیزهای منفی می شویم و بعداً آنها را به وضوح به یاد می آوریم.

ما به عنوان انسان تمایل داریم:

تجربه های آسیب زا را بهتر از تجربه های مثبت بخاطر بسپاریم.
توهین ها را بهتر از تمجید یادآوری کنیم.
به محرک های منفی با شدت بیشتری واکنش نشان دهیم.
به موارد منفی بیشتر از موارد مثبت فکر کنیم.
با شدت بیشتری به رویدادهای منفی واکنش نشان دهید تا به موارد مثبت.

به عنوان مثال :

وقتی از محل کار به خانه می رسیدید و کسی از شما می پرسد که روزتان چگونه است ، شما پاسخ می دهید که این روز وحشتناک بود – حتی اگرچه با وجود آن یک اتفاق منفی ، در کل بسیار خوب بود.

این تعصب نسبت به موارد منفی باعث می شود که شما توجه بسیار بیشتری به اتفاقات بد رخ دهید ، باعث می شود که اهمیت آنها بسیار مهمتر از آنچه واقعاً هستند ، باشد.

تحقیقات نشان داده است که در میان طیف وسیعی از رویدادهای روانشناختی ، مردم تمایل دارند بیشتر بر روی موارد منفی تمرکز کنند و تلاش می کنند جهان را درک کنند.

منفی نگری چیست؟ همه چیز درباره منفی نگری
منفی نگری چیست؟ همه چیز درباره منفی نگری

ما تمایل داریم …

به حوادث منفی بیشتر از اتفاقات مثبت توجه کنید.
از نتایج و تجربیات منفی بیشتر بیاموزید.
تصمیمات را بر اساس اطلاعات منفی بیش از داده های مثبت اتخاذ کنید

این “چیزهای بد” است که توجه ما را به خود جلب می کند ، به خاطرات ما می چسبد و در بسیاری از موارد بر تصمیماتی که می گیریم تأثیر می گذارد.

ادامه منفی نگری چیست؟

انگیزه و منفی نگری

تحقیقات روانشناختی نشان می دهد که سوگیری منفی در ایجاد انگیزه برای انجام یک کار تأثیر می گذارد. انگیزه افراد در هنگام ایجاد انگیزه به عنوان وسیله ای برای به دست آوردن چیزی کمتر از زمانی است که همان انگیزه به آنها کمک می کند تا از دست دادن چیزی جلوگیری کنند .

این می تواند در انگیزه شما برای دستیابی به یک هدف نقش داشته باشد. به جای تمرکز بر آنچه که در صورت ادامه کار برای چیزی بدست خواهید آورد ، احتمالاً بیشتر در مورد آنچه ممکن است مجبور شوید برای رسیدن به آن هدف رها کنید ، صحبت خواهید کرد.

خبر بد و منفی نگری

علاوه بر این ، مطالعات نشان داده است که اخبار منفی به احتمال زیاد صادقانه تلقی می شوند. از آنجا که اطلاعات منفی توجه بیشتری را به خود جلب می کنند ، ممکن است دارای اعتبار بیشتری نیز باشند. ممکن است به همین دلیل به نظر برسد که اخبار بد توجه بیشتری را به خود جلب می کنند.

نمونه هایی از سوگیری منفی

سوگیری منفی می تواند تأثیرات مختلفی در دنیای واقعی بر نحوه تفکر و عملکرد افراد داشته باشد. آیا به نظر می رسد هیچ کدام از این شرایط و حوادث آشنا باشد؟

شما در کار یک بررسی عملکرد دریافت کرده اید که به طور کلی کاملاً مثبت بوده و عملکرد و دستاوردهای قوی خود را ذکر کرده اید.چند انتقاد سازنده هم شنیده اید به جای اینکه از جنبه های مثبت مرور خود احساس خوبی داشته باشید ، از چند نظر انتقادی ناراحت و عصبانی هستید.

شما با همسرتان مهم خود مشاجره کردید و پس از آن ، متوجه شدید که روی همه نقص های شریک زندگی خود تمرکز کرده اید. به جای اعتراف به نکات خوب آنها ، تمام نقص های آنها را نشخوار می کنید. حتی بی اهمیت ترین گسل ها نیز تقویت می شوند ، در حالی که ویژگی های مثبت نادیده گرفته می شوند.

 منفی نگری  از کجا ناشی می شود؟

تمایل ما به توجه بیشتر به چیزهای بد و نادیده گرفتن چیزهای خوب احتمالاً نتیجه تکامل است. در اوایل تاریخ بشر ، توجه به تهدیدهای بد ، خطرناک و منفی در دنیا به معنای واقعی کلمه موضوع مرگ و زندگی بود. کسانی که بیشتر با خطر سازگار بودند و به چیزهای بد اطراف خود توجه بیشتری داشتند ، بیشتر زنده می مانند.

این بدان معناست که آنها احتمالاً ژنهایی را که باعث حساسیت بیشتر آنها در برابر خطر می شوند را تحویل نسل های بعدی می دهند.دیدگاه تکاملی نشان می دهد که این تمایل به نگران کردن بیش از مثبت فقط به روشی است که مغز سعی در حفظ امنیت ما دارد.

تحقیقات نشان می دهد که این سوگیری منفی نگری از دوران نوزادی شروع به ظهور می کند. نوزادان بسیار کوچک تمایل دارند که بیشتر به حالت مثبت بیان و لحن صدا توجه کنند ، اما با نزدیک شدن به یک سالگی این تغییرها شروع می شود.

مطالعات مغزی نشان می دهد که در این زمان ، نوزادان واکنش های مغزی بیشتری به محرک های منفی تجربه می کنند. این نشان می دهد که سوگیری منفی مغز در نیمه دوم سال اول زندگی کودک ظاهر می شود. برخی شواهد نشان می دهد که تعصب ممکن است در واقع حتی زودتر از مراحل توسعه آغاز شود.

یک مطالعه نشان داد که نوزادان در سه ماهگی هنگام ارزیابی اجتماعی از دیگران ، نشانه هایی از سوگیری منفی نشان می دهند. 

پاسخ مغز به منفی نگری

شواهد علوم اعصاب نشان داده است که پردازش عصبی بیشتری در مغز در پاسخ به محرک های منفی وجود دارد. مطالعاتی که شامل اندازه گیری پتانسیل های مغزی مرتبط با رویداد (ERP) است ، که نشان دهنده پاسخ مغز به محرک های حسی ، شناختی یا حرکتی خاص است ، نشان داده است که محرک های منفی پاسخ مغزی بیشتری نسبت به مثبت دارند.

در مطالعات انجام شده توسط روانشناس جان کاچیوپو ، به شرکت کنندگان تصاویری از تصاویر مثبت ، منفی یا خنثی نشان داده شد. محققان سپس فعالیت الکتریکی را در مغز مشاهده کردند. تصاویر منفی نسبت به تصاویر مثبت یا خنثی پاسخ بسیار قویتری در قشر مغز ایجاد می کنند

از آنجا که اطلاعات منفی باعث افزایش فعالیت در یک ناحیه مهم پردازش اطلاعات مغز می شود ، رفتارها و نگرش های ما با اخبار ، تجربیات و اطلاعات بدتر با قدرت بیشتری شکل می گیرند.

منفی نگری چیست؟
منفی نگری چیست؟

منفی نگری و روابط با دیگران

سوگیری منفی نگری می تواند تأثیر زیادی بر روابط شما بگذارد. تعصب ممکن است باعث شود مردم انتظار بدترین چیز در دیگران را داشته باشند ، خصوصاً در روابط نزدیک که افراد مدتهاست یکدیگر را می شناسند.

به عنوان مثال ، ممکن است با دید منفی پیش بینی کنید که شریک زندگی شما در برابر چیزی چه عکس العملی نشان می دهد و با دستگاه های دفاعی شما که از قبل آماده باش هستند ، تعامل برقرار می کند. مشاجره و کینه اغلب نتایج است.

وقتی صحبت از روابط می شود ، یادآوری این نکته ارزشمند است که نظرات منفی معمولاً وزن بیشتری نسبت به نظرات مثبت دارند. آگاهی از تمایل خود به تمرکز کردن بر روی نقاط منفی نیز مهم است. با درک این گرایش طبیعی انسان ، می توانید بر یافتن راه هایی برای قطع سایر افراد و توقف بدترین حالت متمرکز شوید.

نقش منفی نگری بر تصمیم گیری

سوگیری منفی می تواند بر روند تصمیم گیری تأثیر بگذارد. کانمن و توورسکی ، محققان برنده جایزه نوبل ، در کار معروف خود دریافتند که هنگام تصمیم گیری ، افراد به طور مداوم جنبه های منفی یک رویداد را نسبت به موارد مثبت سنگین تر می بینند.

این تمایل به تأکید بیش از حد منفی می تواند در انتخاب هایی که افراد انجام می دهند و خطراتی که مایل به انجام آن هستند تأثیر بگذارد.

هنگام شکل گیری برداشت رفتار از دیگران ، افراد تمایل بیشتری به اطلاعات منفی دارند. به عنوان مثال ، مطالعات نشان داده است که وقتی برای توصیف شخصیت فرد دیگر ، صفتهای “خوب” و “بد” به آنها داده می شود ، شرکت کنندگان هنگام تشکیل اولین برداشت به توصیف کنندگان بد اهمیت بیشتری می دهند

ادامه منفی نگری چیست؟

چگونه منفی نگری را کنار بگذارم؟

سوگیری منفی می تواند به سلامت روان شما آسیب برساند و باعث شود:

روی افکار تاریک ساکن شوید.
روابط خود را با عزیزان صدمه بزنید.
حفظ نگاه خوش بینانه به زندگی را دشوار کنید.

خوشبختانه مراحلی وجود دارد که می توانید برای تغییر تفکر و مبارزه با گرایش به تفکر منفی انجام دهید ، از جمله:

گفتگوی منفی با خود را متوقف کنید

شروع به توجه به نوع افکاری که در ذهن شما می گذرد ، کنید. بعد از وقوع یک رویداد ، ممکن است خود را در فکر چیزهایی مانند “من نباید چنین کاری می کردم” کنید. این گفتگوی منفی با خود ، نحوه تفکر شما درباره دیگران و دیگران را شکل می دهد

یک تاکتیک بهتر این است که هر وقت افکار منفی سراغ شما آمد آنها را متوقف کنید. به جای رفع اشتباهات گذشته که قابل تغییر نیستند ، آنچه را آموخته اید و چگونگی اعمال آنها در آینده را در نظر بگیرید.

وضعیت را دوباره تنظیم کنید

نحوه گفتگو با خود درباره وقایع ، تجربیات و افراد ، در شکل گیری نحوه تفسیر رویدادها نقش زیادی دارد. وقتی می بینید که چیزی را به روشی منفی تفسیر می کنید ، یا فقط روی جنبه بد وضعیت تمرکز می کنید ، به دنبال روش هایی برای بازچرخاندن رویدادها در یک دید مثبت تر باشید.

الگوهای فکری جدید ایجاد کنید

وقتی متوجه شدید که غرق افکار منفی هستید ، به دنبال یک فعالیت نشاط آور باشید تا خود را از این طرز فکر منفی بیرون بکشید. به عنوان مثال ، اگر متوجه شدید که در حال مرور ذهنی یک اتفاق یا نتیجه ناخوشایند هستید ، آگاهانه سعی کنید توجه خود را به جای دیگری هدایت کنید و به فعالیتی بپردازید که باعث شادی شما شود.

چند ایده دیگر برای از بین بردن ذهن خود از افکار منفی:

قدم زدن.
به موسیقی خوش بین گوش دهید.
کتاب خوبی بخوانید.
یادآوری لحظه های مثبت خوشایند
از آنجا که یادآوری تجربیات مثبت بیشتر به طول می انجامد ، توجه بیشتر به اتفاقات خوب مهم است. در مواردی که ممکن است موارد منفی به سرعت در حافظه طولانی مدت شما منتقل و ذخیره شوند ، باید بیشتر تلاش کنید تا همان تأثیرات را از لحظات شاد بدست آورید.

بنابراین وقتی اتفاق بزرگی رخ داد ، لحظه ای وقت بگذارید تا واقعاً روی آن تمرکز کنید. لحظه را چندین بار در حافظه خود پخش کنید و بر احساسات خارق العاده حافظه متمرکز شوید.

جملات پایانی درباره منفی نگری:

 منفی نگری می تواند تأثیر زیادی بر رفتار شما بگذارد ، اما آگاهی از آن بدان معنی است که می توانید گام هایی برای اتخاذ دیدگاه مثبت تر در زندگی بردارید. اتخاذ رویکردی آگاهانه تر که شامل آگاهی از گرایش خود به سمت منفی نگری و آگاهی دادن به افکار شادتر در خط مقدم آگاهی باشد – این یکی از بهترین راه های مبارزه با سوگیری منفی است.

 

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا