ریپورتاژ

مروری بر هزینه های مهاجرت به آلمان و قوانین در سال ۲۰۲۲

مهاجرت به آلمان و زندگی در این کشور در میان ملت های مختلف در سراسر دنیا بسیار محبوب است. سیستم اقتصادی قوی در این کشور و فرصت های شغلی متعدد با درآمدهای خوب باعث شده تا افراد بسیاری حتی ایرانیان برای مهاجرت به این کشور اقدام کنند.

در این راستا ما در این نوشته سعی کردیم تا اطلاعات جامعی را در مورد وضعیت اقتصادی، هزینه ها و قوانین کشور آلمان بیان کنیم. آگاهی از هزینه‌های مهاجرت به آلمان و همینطور قوانینی که در این کشور حاکم است به شما کمک می‌کند تا بدانید برای اخذ اقامت این کشور چه روشی را انتخاب کنید؟ یا اینکه آیا از پس هزینه های مربوط به مهاجرت به آلمان بر می‌آیید یا نه؟ پس در ادامه با ما همراه باشید.

مهاجرت به آلمان

قوانین و شرایط عمومی مهاجرت به آلمان

همان‌طور که می‌دانید، کشور آلمان با پیری جمعیت و کمبود نیروی کار روبروست. از همین رو برنامه‌های مختلفی برای پذیرش مهاجران و صدور اقامت دارد. هر یک از مسیرها و روش‌های مختلف مهاجرت به آلمان نیازمند داشتن برخی شرایط خاص خود هستند. اما اغلب قوانین برای همه این مسیرهای مهاجرتی یکسان بوده و شرایط عمومی برای رفتن به این کشور، در موارد زیر خلاصه می‌شود.

اثبات تمکن مالی

هر شیوه مهاجرتی حداکثر یک تمکن مالی دارد که متقاضیان باید آن را برآورده کنند. علاوه بر این، متقاضیان مهاجرت بlاید ثابت کنند که در طول اقامت خود در این کشور، می‌توانند هزینه زندگی در آلمان را تأمین کنند. حتی اگر برای کار به آلمان می‌روید، باید بتوانید مخارج زندگی خود را تا زمان دریافت اولین حقوق تأمین کنید. مبلغ لازم برای اثبات تمکن مالی آلمان، ۱۰٫۳۳۲ یورو است.

داشتن بیمه درمانی

از جمله قوانین الزامی برای مهاجرت به آلمان این است که بدون پوشش بیمه درمانی مناسب، نمی‌توانید به این کشور بروید. داشتن بیمه درمانی نه تنها برای همه شهروندان، بلکه برای تمام گردشگران بین المللی و مهاجران نیز الزامی است. بیمه برای هر فرد باید مناسب، قانونی (یا دولتی) و یا خصوصی باشد که از طرف یک ارائه دهنده مجاز صادر شده است. انواع بیمه درمانی و سلامت برای گردشگران، دانشجویان، محققان، کارمندان، مشاغل آزاد، پناهندگان و … متفاوت و دارای شرایط خاص خود است.

تسلط اولیه به زبان آلمانی

برای این که بتوانید برای کار و زندگی به آلمان بروید، باید به زبان آلمانی تسلط داشته باشید. یک چارچوب کلی و مشترک در بین کشورهای اروپایی برای تسلط کافی به زبان وجود دارد که شامل سه سطح A، B و C است. هر یک از سطوح نیز دارای دو بخش هستند. یعنی مهارت‌های زبانی و میزان تسلط افراد بعد از سنجش آن، به A1/A2 یا پایه، B1/B2 یا مسلط به زبان و C1/C2 یا مهارت‌های زبانی پیشرفته، دسته‌بندی می‌شود. برای مهاجرت به آلمان باید در آزمون‌های تعیین شده شرکت کنید و پس از این که سطح زبان شما در A1 تا B1 ارزیابی شد، می‌توانید به این کشور بروید. برای گرفتن اقامت دائم آلمان، به مهارت زبانی در سطح C1 یا C2 نیاز دارید.

اخذ ویزای آلمان

هر ساله مردم از کشورهای مختلف جهان به آلمان می‌روند. حدود ۲۶ درصد از جمعیت ۸۳ میلیونی این کشور مهاجر هستند و بر اساس اطلاعات وزرات امور خارجه ایران، درسال ۲۰۲۱ تقریبا ۳۱۹ هزار نفر از این جمعیت ایرانی هستند. اما شهروندان ایرانی و بسیاری دیگر از کشورهای جهان، برای مهاجرت به آلمان باید ویزای این کشور را دریافت کنند. برای رفتن به آلمان، باید از طریق سفارت این کشور جهت اخذ یکی از انواع ویزاهای زیر اقدام کنید.

  • ویزای تجاری
  • ویزای تحصیل در آلمان
  • ویزای جستجوی کار (Job Seeker)
  • ویزای کاری
  • ویزای پژوهشگر مهمان
  • ویزای کارآموزی
  • ویزای دیدار با خانواده
  • ویزای توریستی

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع ویزای آلمان و شرایط اخذ آن، می‌توانید از وکلای باتجربه کمک گرفته و یا اطلاعات خود را از طریق منابع معتبر به‌روز کنید. مراجعه به وب سایت موسسه پارسی کانادا می‌تواند در این زمینه برای شما مفید باشد.

هزینه مهاجرت به آلمان

هزینه‌های عمده مهاجرت، شامل هزینه‌های ویزا و هزینه زندگی در آلمان است. کسانی که به هر دلیلی متقاضی ورود به آلمان هستند، باید برای رسیدگی به درخواست ویزای خود هزینه‌ای بپردازند. این هزینه‌ها با توجه به نوع ویزا، هدف از ورود به کشور، ملیت، سن و چندین فاکتور دیگر، متغیر است. در جدول زیر، انواع ویزای آلمان و هزینه اخذ آن را می‌بینیم.

شرایط عمومی مهاجرت به آلمان

هزینه زندگی در آلمان

همانطور که گفتیم، متقاضیان مهاجرت به آلمان باید هزینه‌های ویزا و هزینه زندگی در این کشور را نیز پرداخت کنند. به طور کلی، هزینه های زندگی در آلمان نسبت به سایر کشورهای اروپایی کاملاً مناسب است. طبق برآوردهای انجام شده در سال ۲۰۲۲، برای تأمین مخارج زندگی خود در آلمان به حدود ۸۶۱ یورو در ماه نیاز دارید. این مبلغ برای یک سال حدود ۱۰٫۳۳۲ یورو، یا همان معادل اثبات تمکن مالی است.

مخارج عمومی زندگی در آلمان گران نیست و قیمت موارد ضروری همچون غذا، لباس، سرگرمی و هزینه‌های خدماتی مانند برق، آب و …، اساساً با میانگین اتحادیه اروپا مطابقت دارد. بیشترین هزینه‌ای که می‌پردازید احتمالاً برای اجاره مسکن خواهد بود. حداقل دستمزد قانونی در آلمان از ۱ ژانویه ۲۰۲۲ تا کنون ۹٫۸۲ یورو در ساعت تعیین شده است. این حقوق معادل حداقل دستمزد ۱,۶۲۱ یورو در ماه (به صورت ناخالص) برای یک شغل تمام وقت است. با یک حساب ساده، می‌توان متوجه شد که دخل و خرج زندگی در آلمان با هم مطابقت دارد.

هزینه زندگی در آلمان

سخن نهایی

کشور آلمان کشوری محبوب برای مهاجران محسوب می‌شود و سالانه میزبان جمعیت بسیاری از کشورهای مختلف جهان است. در این کشور مردمی از نژاد و فرهنگ‌های مختلف گرد هم آمده‌اند. شرایط زندگی و کار در این کشور به گونه‌ای است که افراد بسیاری سالانه به دنبال مهاجرت به این کشور و اخذ اقامت آن هستند. در این نوشته ما هزینه های مهاجرت و قوانین آن را بررسی کردیم. چنانچه به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، می‌توانید به وب سایت موسسه پارسی کانادا مراجعه کرده و از وکلای این تیم باتجربه کمک بگیرید.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی(رپورتاژ) داشته و مجله اینترنتی ایران فان هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا