مذهبی

غزه کجاست؟

غزه کجاست؟

منطقه غزه که از آن با عنوان «نوار غزه» یا «باریکه غزه» یاد می‌شود در جنوب غربی سرزمین اشغالی (فلسطین) قرار  دارد. این باریکه دقیقا ۴۱ کیلومتر طول دارد و عرض آن نیز بین ۶ تا ۱۲ کیلومتر تغییر می‌کند. کل مساحت این منطقه ۳۶۰  کیلومتر مربع است و حدود یک و نیم ملیون نفر جمعیت دارد که یکی از پر تراکم‌ترین مناطق دنیاست.

از شمال به شهرک صهیونیست‌نشین «عسقلان» منتهی می‌شود، از شرق به استان «بئر شبع» فلسطین اشغالی و از جنوب نیز به کشور مصر می‌رسد. در سمت غرب نیز، دریای مدیترانه قرار گرفته است.

غزه کجاست؟
غزه کجاست؟

در غزه چند شهر وجود دارد؟

در منطقه غزه پنج شهر وجود دارد، به ترتیب از شمال، جبالیا، غزه، دیرالبلح، خان یونس و رفح که بزرگترین آن‌ها شهر غزه است.

از لحاظ سیاسی و امنیتی، کنترل نوار غزه از سال ۲۰۰۷ پس از اختلاف و درگیری با جنبش فتح، به دست حماس افتاد و جنبش فتح در حال حاضر صرفا بر کرانه باختری تسلط دارد. دو ماه پیش، حماس و فتح برای تشکیل دولت واحد به توافق رسیدند. غزه در حال حاضر محل تجمع گروههایی است که به مقاومت و ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی اعتقاد دارند.

از لحاظ اقتصادی، به علت محاصره شدیدی که بر مردم این باریکه تحمیل شده، فقر و بیکاری افزایش یافته است. بسیاری از صنایع به دلیل نبود مواد خام از کار افتاده و مردم به کارهای یدی روی آورده‌اند. بسیاری از زیر ساخت‌ها توسط بمباران رژیم صهیونیستی نابود شده و پس از آن نیز امکان بازسازی آن نبوده است.

در دوران آتش‌بس کمی وضع بهبود می‌یابد یا در ایامی که دولت مصر مرز رفح را باز می‌کند می‌توان اوضاع کمی بهتری را شاهد بود، اما در بیشتر ایام سال، محاصره یک و نیم ملیون نفر، شرایط ناراحت کننده‌ای را رقم زده است که قلب هر انسانی را به درد می‌آورد. تمامی مردم غزه مسلمان هستند به جز اقلیتی مسیحی که بالغ بر ۳۰ هزار نفر می‌شوند.

موقعیت غزه نسبت به شهرکها و شهرهای «اسرائیل»

نزدیک‌ترین شهرک‌های صهیونیستی به غزه به ترتیب «سدیروت» ۱۰ کیلومتر، «عسقلان» ۲۱ کیلومتر،  «اشدود» ۳۸ کیلومتر، «بئرشبع» ۴۲ کیلومتر است که بیشترین تعداد موشک‌های مقاومت نیز به این شهرها اصابت می‌کند.

شهر تل آویو پایتخت رژیم صهیونیستی در ۷۰ کیلومتری غزه و بارها مورد اصابت موشک‌های مقاومت قرار گرفته است و دورترین شهر نسبت به غزه نیز شهر بزرگ و مهم «حیفا» در شمال سرزمین اشغالی و در ۱۵۵ کیلومتری غزه است که طی هشت روز گذشته دو بار موشک‌های مقاومت تا آن‌جا نیز رسید و باعث حیرت فرماندهان صهیونیستی شد.

علاوه بر این‌ها موشک‌های مقاومت توانسته تا قدس غربی ۷۷ کیلومتری، بیت شمیس در ۵۷ کیلومتری، گوش دان ۶۷ کیلومتری، رعناتا ۸۵ کیلومتری، کفار سابا ۸۵ کیلومتری، زخرون یعکوف ۱۲۶ کیلومتری نوار غزه را مورد هدف قرار دهد.

موقعیت غزه نسبت به شهرکهای «اسرائیل»
موقعیت غزه نسبت به شهرکهای «اسرائیل»

غزه و عملیات طوفان الاقصی

بیش از دو هفته از آغاز جنگ میان مقاومت در نوار غزه با رژیم اسرائیل گذشت و به رغم تهدیدهای فراوان، واکنش تل‌آویو به ضربه دردناک «طوفان الاقصی»، در سطح بمباران مناطق مسکونی و بی دفاع غزه، باقی مانده است. به این معنا که کارشناسان نظامی می‌گویند حملات کنونی از حیث نظامی، در سطح حمله ۱۷ اکتبر نیست و بی‌معناست. البته که با استناد به آیات قرآن پیروز حقیقی و قطعی مستضعفین و مظلومان خواهند بود اما چیزی که فعلا و ظاهر این جنگ نشان میدهد شهادت هزاران نفر در غزه و آوارگی جمعیت بسیاری از آنها شده است.

نکته بسیار مهم که باید ذکر شود، این است که حواسمان باشد در جنگ اسرائبل با غزه، گول بازی های رسانه ای را نخوریم و جای ظالم و مظلوم را عوض نکنیم چیزی که کاملا مشخص است این است که اسرائیل بیش از ۷۰ سال است که در فلسطین و خصوصا نوار غزه دست به کشتار و بی رحمی زده است.

یکی از نهادهای سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد بیش از ۶۰ درصد جمعیت غزه اکنون آواره شده‌اند.

به گزارش رجانیوز به نقل از فارس، دفتر سازمان ملل برای امور هماهنگی‌های انسانی اعلام کرد حدود ۱.۴ میلیون نفر در غزه آواره شده‌اند و بیش از ۵۴۴ هزار نفر در ۱۴۷ پناهگاه اضطراری سازمان ملل اسکان داده شده‌اند.
مطابق این آمار، بیش از ۶۰ درصد از جمعیت ۲ میلیون نفری باریکه غزه اکنون آواره‌اند. دفتر هماهنگی‌های انسانی سازمان ملل تأکید کرده قطع برق و منع واردات سوخت به غزه اثرات مخربی روی نظام سلامت و دسترسی به آب آشامیدنی سالم خواهد داشت.
در این بیانیه تصریح شده است: «افزایش مصرف آب از منابع ناسالم احتمال ابتلا به بیماری‌های عفونی و شیوع آن را بالا می‌برد.»
پیشتر آژانس پناهندگان سازمان ملل هم در بیانیه‌ای درباره شرایط وخیم در نوار غزه هشدار داد و اعلام کرد ۱۲ نفر از کارکنان این سازمان طی ۱۲ روز گذشته جانشان را از دست داده‌اند.
بعد از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط جنبش مقاومت حماس علیه رژیم تروریست صهیونیستی در روز شنبه که منجر به کشته شدن حداقل ۱۸۰۰ صهیونیست و زخمی شدن ۴۴۰۰ نفر از آنها شد، کابینه رژیم اشغالگر قدس دستور آغاز حملات گسترده به نوار غزه را صادر کرد.
«یوآو گالانت» وزیر جنگ تل‌آویو با دستور اعمال محاصره همه‌جانبه علیه نوار غزه، ورود هرگونه غذا، دارو، سوخت، برق و حتی آب به این منطقه را ممنوع کرد.
امیدواریم هرچه سریعتر رژیم مظلوم کش اسرائیل از صحنه روزگار محو شود و فلسطین به پایگاه مستحکم مسلمانان تبدیل شود.
امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا