علائم آنفولانزا در کودکان
آنفولانزا یک بیماری تنفسی مسری است که هر کسی ممکن است به آن مبتلا شود. شما می توانید آنفولانزا را قبل از اینکه متوجه شوید بیمار هستید پخش کنید، از یک روز قبل از بروز علائم و تا پنج تا هفت روز پس از بیمار شدن شروع کنید. برخی از افراد، به ویژه کودکان خردسال و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ممکن است بتوانند دیگران را برای مدت طولانی تری آلوده کنند.
آنفولانزا می تواند باعث بیماری خفیف تا شدید شود و گاهی اوقات تهدید کننده زندگی می شود. اگر آسم یا سایر بیماری های ریوی دارید، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عوارض آنفولانزا هستید.
علائم آنفولانزا چیست؟
علائم آنفولانزا اغلب به طور ناگهانی ظاهر می شوند. افرادی که در معرض خطر بالاتری از عوارض هستند، مانند افراد مبتلا به بیماری مزمن ریوی، باید به دنبال مراقبت های پزشکی فوری باشند. درمان ممکن است شامل داروهای ضد ویروسی باشد که اگر ظرف یک یا دو روز پس از بیمار شدن شروع شود، میتواند علائم را کاهش دهد.
علائم آنفولانزا می تواند شامل موارد زیر باشد:
شروع ناگهانی تب بالا
سردرد، درد عضلانی و درد مفاصل
سرفه (معمولا خشک)
گلو درد
احتقان بینی و آبریزش بینی
علائم معده مانند حالت تهوع، استفراغ یا اسهال ممکن است رخ دهد اما در کودکان شایع تر از بزرگسالان است.
درد و لرز عضلانی بدن
خستگی
اکثر افراد در عرض یک یا دو هفته از آنفولانزا بهبود می یابند، اما برخی دیگر، به ویژه افراد مسن، ممکن است برای مدت طولانی حتی پس از از بین رفتن سایر علائم احساس ضعف کنند.
علائم آنفولانزا در کودکان
سالانه میلیون ها کودک به آنفولانزا مبتلا می شوند. آنفولانزا می تواند برای کودکان خطرناک باشد، به ویژه کودکان زیر پنج سال که در معرض خطر ابتلا به عوارض آنفولانزا هستند.
عوارض ناشی از آنفولانزا در کودکان زیر پنج سال می تواند شامل موارد زیر باشد: ذات الریه، کم آبی بدن، بدتر شدن شرایط مزمن مانند آسم، اختلال عملکرد مغز، مشکلات سینوسی و عفونت گوش.
اگر کودک زیر ۵ سال شما علائم مشابه آنفولانزا را تجربه می کند، لطفاً فوراً با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرید. تشخیص آنفولانزا در کودکان پیش دبستانی و نوزادان دشوار است زیرا علائم آن بسیار شبیه به عفونت های ناشی از ویروس های دیگر است.
عوامل خطر آنفولانزا
برخی از افراد در صورت بیماری در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید آنفولانزا و عوارض آن هستند. عوامل خطر عبارتند از:
بزرگسالان ۶۵ سال و بالاتر
کودکان زیر پنج سال و به ویژه کودکان زیر دو سال
افرادی که باردار هستند
داشتن یک وضعیت پزشکی مانند:
بیماری های مزمن ریه مانند آسم، COPD، برونشکتازی یا فیبروز کیستیک
بیماری قلبی و سکته مغزی
بیماری مزمن کلیه
دیابت یا سایر اختلالات متابولیک مزمن
افرادی که چاق هستند با شاخص توده بدنی ۴۰ یا بالاتر
کم خونی شدید (از جمله کم خونی داسی شکل)
افراد با سیستم ایمنی ضعیف به دلیل بیماری ها (اچ آی وی، ایدز) یا داروهایی (کورتیکواستروئیدهای مزمن، شیمی درمانی) که سیستم ایمنی را سرکوب می کنند.
اختلالات کبدی
کودکان و نوجوانانی که تحت درمان طولانی مدت آسپرین هستند چه زمانی به پزشک مراجعه کنید
چه وقت باید برای آنفولانزا به پزشک مراجعه کرد؟
در صورت بروز علائم آنفولانزا اگر مریض شدید، برای شما مهم است که در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید تا درمان سریع با داروهای ضد ویروسی دریافت کنید – به خصوص اگر در معرض خطر بالای عوارض هستید. داروهای ضد ویروسی می توانند در کاهش شدت آنفولانزا و طول مدت بیماری موثر باشند.
برای عوارض آنفولانزا ذات الریه می تواند توسط ویروس آنفولانزا یا باکتری هایی ایجاد شود که وقتی سیستم دفاعی بدن در اثر آنفولانزا ضعیف می شود وارد ریه ها می شوند. به پزشک مراجعه کنید اگر:
مشکل در تنفس؛
درد یا فشار مداوم قفسه سینه یا شکم داشته باشید.
دارای سرفه خلط زرد، سبز یا خونی هستند.
بدتر شدن شرایط
سایر عفونت هایی که ممکن است با آنفولانزا همراه باشد عبارتند از سینوزیت، برونشیت و عفونت گوش.
اگر سرفه شما از بین نمی رود. ممکن است پس از از بین رفتن علائم آنفولانزا، سرفه ای داشته باشید که هفته ها تا ماه ها طول بکشد. و ممکن است شما را در شب بیدار نگه دارد. این سرفه با علائمی شبیه به آسم همراه است و با داروهای آسم قابل درمان است. در صورت داشتن این نوع سرفه با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.