ریپورتاژ

ارز دیجیتال زیلیکا (ZIL) چیست؟

ارز دیجیتال زیلیکا (ZIL) چیست؟

زیلیکایک بلاک چین ERC-20 با تمرکز بر توان عملیاتی بالا است. در حال حاضر، بلاک چین Zilliqa می تواند ۲۸۲۸ تراکنش در ثانیه را انجام دهد.  ZIL توکن ابزاری شبکه است و می توان از آن برای پرداخت هزینه پردازش تراکنش ها و اجرای قراردادهای هوشمند استفاده کرد.

 ارز دیجیتال زیلیکا (ZIL) چیست؟

بلاکچین زیلیکاZilliqa (ZIL) برای حل مشکلات مقیاس پذیری و پردازش تراکنش اتریوم Ethereum ایجاد شده است. ویژگی اصلی زیلیکا این است که پایه خوبی برای ساخت برنامه‌ها و شبکه‌هایی است که نیاز به توان عملیاتی بالایی دارند.

زیلیکا چگونه کار می کند؟

زیلیکایک بلاک چین ERC-20 با تمرکز بر توان عملیاتی بالا است. در حال حاضر، بلاک چین Zilliqa می تواند ۲۸۲۸ تراکنش در ثانیه را انجام دهد.  ZIL توکن ابزاری شبکه است و می توان از آن برای پرداخت هزینه پردازش تراکنش ها و اجرای قراردادهای هوشمند استفاده کرد.

زیلیکا با استفاده از یک پایگاه داده شارد، تراکنش بالای خود را انجام می دهد. در یک پایگاه داده شارد، گره های شبکه در زیر گروه هایی قرار می گیرند که به جای کل شبکه، یک قطعه خاص را پشتیبانی می کنند. تراکنش‌ها در هر شارد اتفاق می‌افتند و در نهایت، تراکنش‌های هر شارد در بلاک‌ها جمع می‌شوند و به زنجیره اصلی منتقل می‌شوند.

برخلاف اکثر شبکه‌های بلاک چین، زیلیکا از الگوریتم اجماع اثبات کار استفاده نمی‌کند. در عوض، از یک الگوریتم اجماع استفاده می‌کند که ترکیبی از تحمل خطای بیزانسی (pBFT) و اثبات کار است.

در اجماع ترکیبی زیلیکا، ماینرها فقط موظفند از هر ۱٫۵ ساعت به مدت پنج دقیقه اجماع اثبات کار را انجام دهند. ماینرها متناسب با تعداد امضاهایی که در طول دوره ۱٫۵ ساعته اعتبارسنجی کرده اند، پاداش می گیرند. بنابراین، ماینرهای بیشتری در مقایسه با ماینرهای اکثر شبکه های بلاک چین، پاداش دریافت می کنند.

بیشتر بدانید>> بررسی امکانات صرافی ارز دیجیتال نیپوتو

توکن ZIL

Zilliqa یک ICO داشت که از ۲۷ دسامبر ۲۰۱۷ تا ۱۰ ژانویه ۲۰۱۸ ادامه داشت. در طول ICO، زیلیکا ۲۲,۰۰۰,۰۰۰ دلار جمع آوری کرد. توکن های ZIL در ۲۵ ژانویه ۲۰۱۸ تحت استاندارد توکن ERC-20 عرضه شدند، کل عرضه ۱۲,۵۹۹,۹۹۹,۸۰۴ است و ۸,۰۵۹,۴۶۰,۶۵۳ ZIL در حال حاضر در گردش است. زیلیکا انتظار دارد ۸۰٪ از کل عرضه توکن در چهار سال اول در گردش باشد و ۲۰٪ نهایی در طول شش سال آینده تولید شود.

کاربرد زیلیکا

اگر می خواهید یک برنامه غیرمتمرکز یا شبکه بلاک چین بسازید که به توان عملیاتی تراکنش بالایی نیاز دارد، ممکن است به Zilliqa علاقه مند شوید. زیلیکا برای حل مشکلات پردازش تراکنش و مقیاس پذیری اتریوم ایجاد شده است. به عنوان مثال، بلاک چین اتریوم در هر ثانیه حدود ۱۵ تراکنش را پردازش می کند.

به همین دلیل است که Zilliqa ترجیح داد از یک پایگاه داده شارد استفاده کند تا به مقیاس پذیری بالاتر و پردازش تراکنش بهتر نسبت به سایر شبکه های کریپتو دست یابد. شبکه آزمایشی Zilliqa در حال حاضر قادر است حدود ۲۸۲۸ تراکنش در ثانیه را پردازش کند.

ویژگی‌ های زیلیکا

زیلیکا در صنعت کریپتو یک نمونه منحصر به فرد به شمار می‌آید؛ چراکه تمرکز آن بر شاردینگ سیلا (Scilla) معطوف است. سیلا یک زبان برنامه‌نویسی بومی است که با تأکید بر امنیت به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که کدهای مربوط به DAppهای دلخواه خود را نوشته و این اپلیکیشن‌ها را راه اندازی نمایند. این Dappها با هدف شبیه‌سازی خدمات ارائه شده در جهان واقع طراحی می‌گردند.

شبکه اصلی سیستم شاردینگ زیلیکا در ژانویه ۲۰۱۹ عملیاتی شد و توانست یک قدم جلوتر از دیگر پلتفرم‌های بلاکچین عمومی جای گیرد.

آنکه زیلیکا از سازوکار شاردینگ استفاده می‌کند. شاردینگ فرآیندی است که در آن گره‌های بلاکچین به گروه‌های مختلف تقسیم می‌گردند. تعداد گره‌های هر گروه تقریباً با سایرین برابر بوده و بنابراین اگر فرض کنیم که یک شارد می‌تواند در عرض یک ثانیه ۱۰ تراکنش را به انجام برساند، مجموع این شاردها به همراه یکدیگر می‌توانند ۱۰۰ تراکنش را در ثانیه انجام دهند.

به منظور حفظ امنیت اطلاعات، گره‌ها باید اندازه قابل توجهی داشته باشند. دو نوع تراکنش ممکن است بر روی بلاکچین زیلیکا ظاهر گردد: تراکنش‌های انتقال و تراکنش‌های مینتینگ توکن‌ها. تراکنش‌های انتقال هنگامی رخ می‌دهند که یک کاربر توکن‌های ZIL را بین دو طرف یک قرارداد رد و بدل می‌کند. تراکنش‌های مینتینگ به مواردی اطلاق می‌شود که ماینرها بلوک‌های جدید با تراکنش‌های تازه افزوده شده به آن‌ها را با بیش از ۶۰۰ گره هش می‌کنند.

سازوکار اجماع زیلیکا با یک فاز اولیه اثبات کار (Proof of Work یا PoW) آغاز می‌شود. در طی این مرحله، سرمایه‌گذاران بایستی از طریق تکمیل یک هش بخصوص بلاکچین را مورد تأیید قرار دهند. این فرآیند دارای قطعیت (Finality) است؛ به این معنا که اکثر گره‌ها باید پیش از نهایی شدن بر سر یک مینی بلوک توافق نمایند.

مزایا و معایب زیلیکا

ساختار غیرمتمرکز شبکه زیلیکا موجب می‌شود که کاربران تراکنش‌های خود را در پلتفرمی مقاوم به سانسور به انجام برسانند. توان عملکردی این پلتفرم امکان انجام همرمان نقل و انتقالات عظیم از ارزهای خارجی و نیز تراکنش‌های بسیار کوچک را برای کاربران میسر می‌سازد. با استفاده از این میکروتراکنش‌ها توسعه دهندگان قادر به پایه‌ریزی اپلیکیشن‌هایی با نفوذ بیشتر خواهند بود. همچنین مصرف‌کنندگان نیز می‌توانند با هزینه پایین‌تری دستورات را به انجام برسانند.

همچنین بخوانید :راهنمای جامع نگهداری بهترین ارزهای دیجیتال در ۲۰۲۴

به علاوه ارز دیجیتال زیلیکا در مقایسه با بیت کوین که به انرژی بسیار زیادی جهت انجام تراکنش‌ها و در طی فرآیند ماینینگ احتیاج دارد، آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌کند. با این حال وجود رقبای متعدد و قدرتمند برای زیلیکا ممکن است کارایی این پلتفرم را در جهان آینده رمز ارزها تحت‌الشعاع قرار دهد.

منبع خبر: https://nipoto.com/mag/what-is-zilliqa/

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا