تکنولوژیمنتخب

تلاش برای ماندن؛ چرا گوشی‌های ال‌ جی دیگر محبوبیت سابق را ندارند؟

در بازار گوشی‌های هوشمند شرکت‌های زیادی حضور دارند که تمام آن‌ها به دنبال جلب توجه کاربران و البته کسب درآمد بیشتری هستند. طبیعتاً، در این بازار شلوغ، ما عمدتا به شرکت‌هایی توجه می‌کنیم که در بالای این هرم قرار دارند اما حالا می‌خواهیم در چند مطلب جداگانه، به شرکت‌هایی بپردازیم که دیگر شکوه گذشته خود را از دست داده‌اند و در حال حاضر حرف چندانی برای گفتن ندارند. در این مطلب، عملکرد بخش موبایل شرکت ال جی را مورد بررسی قرار می‌دهیم و می‌خواهیم به این سؤال جواب دهیم که چرا گوشی‌های شرکت ال جی دیگر محبوبیت سابق را ندارند؟

آغاز مشکلات

ال جی همواره یکی از مهم‌ترین شرکت‌های سازنده گوشی‌های هوشمند، به‌خصوص در آمریکای شمالی، بوده اما این شرکت در چند سال اخیر عملکرد قابل توجهی نداشته است. اگرچه در سال ۲۰۱۴ فروش بخش موبایل این شرکت رکوردشکن بود، اما در سال ۲۰۱۸ فروش آن نسبت به سال قبلی ۲۶ درصد کاهش داشته که این موضوع در کنار افت چندساله این شرکت، منجر به نگرانی زیاد سرمایه‌گذاران و مدیران شده است.

اولین ضربه جدی به شهرت برند ال جی در سال ۲۰۱۵ وارد شد. در این سال، مشکل گوشی پرچم‌دار G4 که مرتباً ریست می‌شد، سروصدای زیادی به راه انداخت که ال‌جی ناچار شد به کاربران خود اعلام کند گوشی‌های خود را برای تعمیر یا تعویض به مراکز مجاز ارائه دهند. متأسفانه، بسیاری از گوشی‌های جایگزین شده هم از این مشکل رنج می‌بردند و همین باعث شد که ال‌جی تعداد زیادی از کاربران خود را از دست بدهد.

بیشتر بخوانید : با قابلیت های جالب و مخفی تلفن همراه خود آشنا شوید!

ال جی

ال‌جی برای بهبود وضعیت خود، تصمیم گرفت برای پرچم‌دار بعدی یعنی G5 از تکنولوژی ماژولار بهره ببرد. این تکنولوژی به کاربران اجازه می‌داد قطعات دیگری را به گوشی خود وصل کنند و با این کار، قابلیت‌های آن را افزایش دهند. اگرچه بر روی کاغذ چنین ایده‌ای بسیار جذاب است، اما ال جی به‌خوبی نتوانست آن را عملی کند و در نهایت همین موضوع به نقطه ضعف گوشی مذکور بدل شد. تعداد ماژول‌ها چندان زیاد و متنوع نبود و در نهایت محبوبیت زیادی کسب نکردند.

جانشین G5 یعنی G6 هم نتوانست موفقیت قابل توجهی کسب کند و زمانی که گوشی‌های اندرویدی از اسنپ‌دراگون ۸۳۵ بهره می‌بردند، این گوشی مجهز به اسنپ‌دراگون ۸۲۱ بود. با توجه به این ضعف‌ها، این گوشی به سومین تلاش ناموفق ال‌جی برای عرضه گوشی پرچم‌دار قابل توجه بدل شد.

بیشتر بخوانید : اگر گوشیتان دوربین دارد، این مطلب را ازدست ندهید! تکنیک های پیشرفته ویرایش عکس در گوشی‌

ایده‌های نه‌چندان جالب ال جی

جدیدترین مدل سری G یعنی G7 ThinQ، روی هم رفته گوشی خوبی به حساب می‌آید. یکی از نقاط ضعف این گوشی، بحث نام‌گذاری نه‌چندان خوشایند آن است. ال جی به دلایلی تصمیم گرفت از برند ThinQ که مربوط به محصولات هوشمند این شرکت است، برای پرچم‌داران خود استفاده کند. ظاهراً با این کار می‌خواهد به کاربران نشان دهد که گوشی‌های این شرکت ارتباط خوبی با دیگر گجت‌های هوشمند ال‌جی دارند.

ال جی

کمی پس از عرضه، مشخص شد به دلیل ضعف در بهینه‌سازی نمایشگر G7، این گوشی انرژی زیادی را مصرف می‌کند. البته این ضعف سروصدای زیادی ایجاد نکرد زیرا از همان ابتدا توجه کاربران چندانی را جلب نکرده بود. در کنار عرضه سری G، ال جی در سال ۲۰۱۵ توسعه گوشی‌های رده‌بالا تحت عنوان سری V آغاز کرد. این گوشی‌ها برای کاربران حرفه‌ای طراحی شده بود و این فرصت را برای ال‌جی فراهم کرد که تا حدی دست به آزمون‌وخطا بزند. دو مدل نخست این سری یعنی V10 و V20 به خاطر بهره‌گیری از نمایشگر ثانویه در بخش فوقانی نمایشگر اصلی، تا حدی مورد توجه قرار گرفتند.

با وجود اینکه V10 و V20 مورد توجه کاربران موردنظر ال جی قرار گرفتند، اما تعداد این کاربران چندان زیاد نبود. این گوشی‌ها در مقایسه با رقبا اندازه‌ی بزرگ‌تری داشتند و ظاهر آن‌ها هم چندان جذاب نبود. قابل تعویض بودن باتری آن‌ها باعث می‌شد این گوشی‌ها ضدآب نباشند. از آن زمان، ال‌جی ترجیح داده رویکرد محافظه‌کارانه‌ای را اتخاذ کند و به همین خاطر گوشی‌های سری V دیگر تفاوت چندانی با سری G ندارند و از این مهم‌تر، در مقایسه با دیگر پرچم‌داران موجود در بازار، از ویژگی شاخصی بهره نمی‌برند. عدم موفقیت این گوشی‌ها منجر به انتشار شایعاتی مبنی بر احتمال ادغام این دو سری از گوشی‌ها شده است.

بیشتر بخوانید : چطور اندروید را سریعتر کنیم ؛چه کار کنیم و چه کاری را نجام ندهیم؟!

دیگر ضعف‌ها

ال جی

ال‌جی در بخش نرم‌افزاری هم حرف چندانی برای گفتن ندارد. این کمپانی به تأخیر در عرضه‌ی آپدیت‌های نرم‌افزاری مهم و رها کردن پشتیبانی نرم‌افزاری از گوشی‌های خود شهرت دارد. از لحاظ آپدیت‌های نرم‌افزاری گوشی‌های اندرویدی، ال‌جی در مقام شانزدهم قرار دارد و رابط کاربری گوشی‌های این شرکت هم نسبت به رقبا عملکرد قابل توجهی ندارند.

در رابطه با دوربین، مشخصات فنی دوربین‌های گوشی‌های این شرکت ضعف چندانی نسبت به دیگر گوشی‌ها ندارند و حتی ال‌جی از جمله شرکت‌هایی است که توانست محبوبیت استفاده از لنزهای واید را افزایش دهد. با این حال، بخش نرم‌افزاری دوربین‌های این گوشی‌ها ضعف‌های زیادی دارند. ال‌جی از جمله اولین شرکت‌هایی بود که تنظیمات پیشرفته را در اپلیکیشن دوربین گوشی‌های خود قرار داد تا کاربران بدون نیاز به نصب اپلیکیشن‌های ثالث، بتوانند عکس‌های حرفه‌ای ثبت کنند اما از آن زمان تا حالا هنوز در این زمینه نتوانسته نوآوری هیجان‌انگیزی را عملی کند.

در حقیقت، ال‌جی خیلی دیر قابلیت پرتره را برای دوربین گوشی‌های خود به ارمغان آورد. از جمله جدیدترین قابلیت‌های نرم‌افزاری اپلیکیشن موردنظر، می‌توانیم به ارائه قابلیت Triple Shot برای دوربین گوشی V40 اشاره کنیم که سه عکس جداگانه با سه سنسور متفاوت را ثبت می‌کند و در نهایت ویدیویی هم از این تصاویر ایجاد می‌شود؛ این مشخصه به‌سرعت کار خود را انجام نمی‌دهد و البته چندان هم مفید و جذاب به حساب نمی‌آید. یکی دیگر از نقاط ضعف پرچم‌داران ال‌جی، دوربین سلفی آن‌ها است.

ال جی

با وجود اینکه روزبه‌روز وضعیت فروش گوشی‌های ال‌جی وخیم‌تر از گذشته می‌شود، اما این شرکت هنوز حاضر نیست یکی از مهم‌ترین جنبه‌های گوشی‌های خود را تغییر دهد و آن چیزی نیست جز قیمت. گوشی‌های ال جی از لحاظ ویژگی‌ها و قابلیت‌های هیجان‌انگیز در برابر رقبا حرفی برای گفتن ندارند و به همین خاطر حداقل از لحاظ قیمت می‌توانند کاری کنند که کاربران نسبت به خریدن آن‌ها ترغیب شوند. در عوض، این شرکت همچنان به عرضه گوشی‌های خسته‌کننده گران‌قیمت ادامه می‌دهد.

اگرچه بخش موبایل ال‌جی وضعیت مناسبی ندارد، ولی این شرکت به این زودی‌ها این بخش را تعطیل نخواهد کرد. بخش موبایل، قسمت کوچکی از شرکت ال‌جی محسوب می‌شود و هرچند به خودی خود سود چندانی برای این کمپانی به ارمغان نمی‌آورند و حتی شاید ضرر ده باشد، اما به‌عنوان یک ابزار بازاریابی می‌تواند انجام وظیفه کند.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
منبع
مجله دیجی کالاPhone Arena

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا