روانشناسی

نحوه کنترل استرس در دوران بارداری

نحوه کنترل استرس در دوران بارداری

امیدواریم از خواندن این مطلب، ((نحوه کنترل استرس در دوران بارداری)) لذت ببرید و برایتان مفید باشد،از همراهی شماسپاسگذاریم.

استرس به عنوان “واکنش بدن در برابر هر تغییری که نیاز به تنظیم یا پاسخ داشته باشد” تعریف می شود.واکنش بدن در برابر این تغییرات شامل واکنشهای جسمی ، ذهنی و عاطفی است. این موارد می تواند شامل تغییرات فیزیولوژیکی مانند ضربان قلب ، تسکین نفس ، کشش عضلات و تعریق باشد.نحوه واکنش شما در برابر این تغییرات تعیین می کند که استرس در زندگی شما چگونه بر سلامتی تان تأثیر می گذارد. استرس در بارداری هم وجو دارد که میخواهیم علت و درمانش را باهم بخوانیم.

دلایل عمده استرس در دوران بارداری

رخی از مواردی که معمولاً گزارش می شوند عبارتند از:

  • ناراحتی های مربوط به بارداری مانند حالت تهوع و استفراغ ، یبوست ، خستگی و کمردرد می تواند کاملاً استرس زا باشد.
    نگرانی در مورد سلامتی کودک متولد نشده شما یک منبع استرس ثابت در دوران بارداری است.
    تغییرات هورمونی مربوط به بارداری می تواند باعث ایجاد تغییرات خلقی شود و مدیریت استرس را دشوارتر می کند.
    وضعیت در خانه ممکن است باعث ایجاد استرس شود.
    زنان شاغل قبل از رفتن به مرخصی زایمان باید با استرس شغلی و مسئولیت آماده سازی تیم خود کنار بیایند.
نحوه کنترل استرس در دوران بارداری
نحوه کنترل استرس در دوران بارداری

اثرات مخرب استرس برای مادر و جنین در دوران بارداری

استرس می تواند ناراحتی های طبیعی بارداری مانند مشکل خواب ، بدن درد و تهوع صبحگاهی را حتی بدتر کند.

همچنین می تواند بر عادات غذایی شما تأثیر بگذارد ، جایی که ممکن است بیشتر یا کمتر غذا بخورید ، یا باعث اضافه وزن یا کمبود وزن یا شرایط جدی تر دیابت بارداری یا زایمان زودرس می شود.

سطح بالای استرس ممکن است باعث فشار خون بالا منجر به بیماری به نام پره اکلامپسی و بیماری قلبی شود.

همچنین ، نحوه پاسخ دادن به استرس ممکن است منجر به روش های مخرب مقابله ای مانند سیگار کشیدن ، نوشیدن الکل یا مصرف مواد مخدر شود. این موارد می توانند منجر به مشکلات جدی درازمدت برای شما و کودک شما شوند. بنابراین ، تحت هیچ شرایطی هرگز نباید در حین بارداری به این فعالیت ها بپردازید.

سیستم ایمنی بدن شما که از شما در برابر عفونت محافظت می کند ، به خطر می افتد و احتمال ابتلا به رحم را افزایش می دهد. این نوع عفونت می تواند باعث زایمان زودرس شود. استرس همچنین ممکن است احتمال داشتن نوزادی با وزن کم را افزایش دهد.

استرس نه تنها بر بارداری تأثیر می گذارد بلکه می تواند به ایجاد  مشکلات سلامتی کودک شما کمک کند.

هنگامی که دچار استرس می شوید ، ترشح هورمون کورتیزول می تواند بر رشد کودک شما تأثیر بگذارد و می تواند خطر ابتلا به افسردگی ، اختلال نقص توجه – بیش فعالی (ADHD) ، چاقی ، از دست دادن عضلات ، بیماری قلبی و پوکی استخوان را افزایش دهد.

اگر کودک شما زودرس متولد شود ، می تواند مشکلات گوارشی ، مشکلات تنفسی و ایمنی کم ایجاد کند. نوزادان با وزن کم هنگام تولد ممکن است دارای سیستم ایمنی ضعیف یا به خطر افتاده باشند.

علائم هشدار دهنده استرس شدید در دوران بارداری

از آنجایی که بدن به یک واکنش جسمی ، ذهنی یا احساسی به تغییرات پاسخ می دهد ، علائم استرس را می توان به همین ترتیب دسته بندی کرد.

علائم جسمی می تواند شامل درد قفسه سینه ، مشکلات تنفسی ، مشکلات بینایی ، سردرد ، ضربان قلب سریع ، سرگیجه ، خستگی ، دردهای عضلانی ، معده و افزایش تعریق باشد.

علائم ذهنی ممکن است شامل گیجی ، کابوس ، از دست دادن حافظه ، تغییر در الگوی خواب و مشکل در تمرکز باشد.

علائم عاطفی می تواند شامل غم و اندوه ، احساس گناه ، اضطراب ، تحریک پذیری ، ترس ، انکار ، نگرانی ، تنهایی و ناامیدی باشد که می تواند منجر به انزوا از خانواده و دوستان ، کم خوردن غذا و مصرف مواد مخدر و الکل شود.

روش های ساده برای کنترل استرس عاطفی در دوران بارداری

احساس استرس در دوران بارداری امری طبیعی است. به هر حال ، این یک تجربه تغییر دهنده زندگی است که شامل تغییراتی در بدن و احساسات شما می شود.

تغییر به خودی خود باعث ایجاد استرس می شود و وقتی با یک ناشناخته روبرو می شوید ، ذهن شما ترس و افکار غیر منطقی را به ذهن متبادر می کند ، که فقط باعث تشدید احساسات می شوند.

چیزی که مسلم است این است که در هر جنبه از زندگی شما تغییراتی ایجاد خواهد شد ، بنابراین بهترین کاری که می توانید برای خود انجام دهید پذیرفتن آنها ، در آغوش گرفتن آنها و آرامش است.

بهترین راه برای حفظ آرامش این است که در لحظه بمانید و مراقب اینجا و اکنون باشید و نه آنچه که خواهد بود. البته گفتن این کار آسانتر از انجام است. این ترفند به همان اندازه تنفس ساده است. هنگامی که نفس های عمیق می کشید ، در حال ارسال پیام به مغز هستید تا آرام شود و آرام شوید.

سپس مغز ضربان قلب شما را کاهش می دهد ، تنفس شما را تنظیم می کند و فشار خون شما را کاهش می دهد و منجر به احساس آرامش می شود. هنگامی که بدن شما آرام می شود ، تمایل دارید که چیزها را با وضوح بیشتری ببینید ، به شما کمک می کند استرس زا که باعث واکنش بدن شما شده است را ارزیابی کنید.

گاهی اوقات ، کارهای ساده مانند کارهای خانه ممکن است طاقت فرسا باشد و صرف فکر کردن در مورد آنها باعث استرس شما می شود. در صورت امکان ، در صورت نیاز از کمک درخواست کنید و بیاموزید که به دیگران اعتماد کنید تا کار را برای شما انجام دهند. کمال گرا نباشید – مهمترین چیز این است که کار انجام شود.

یاد بگیرید که با زمان و دیگران انعطاف پذیر باشید. سفتی غیرضروری می تواند به استرس شما کمک کند. اگر در طول هفته نیاز به یک برنامه فشرده دارید ، آخر هفته را ترک کنید تا روزهای بازی شما باشد. اکنون چیزی برای انتظار دارید و این فکر به تنهایی می تواند به آرامش شما کمک کند و حتی ممکن است لبخند را بر روی لب هایتان بنشاند.

نحوه کنترل استرس در دوران بارداریفعالیت های بدنی که می توانند استرس را در دوران بارداری از بین ببرند

بهترین فعالیت هایی که می توانید برای کاهش استرس خود انجام دهید ورزش و مدیتیشن است و یوگای بارداری بهترین فعالیت است.

هنگام ورزش ، مغز شما سروتونین را ترشح می کند ، که به عنوان ماده شیمیایی شاد نامیده می شود ، زیرا احساس سلامتی و خوشبختی را بر عهده دارد.

هنگام انجام یوگا ، نه تنها بدن خود را تنش و کشش می دهید ، بلکه روش های تنفس ، آرامش و مدیتیشن را نیز می آموزید. اگر یوگا مورد علاقه شما نیست ، شنا یک گزینه عالی است زیرا شما را بدون هیچ گونه سختی روی مفاصل ، مقوی نگه می دارد.

قبل از هر کاری اطمینان حاصل کنید که با پزشک خود مشورت کرده و در مورد یک رژیم ورزشی که می توانید در تمام دوران بارداری استفاده کنید ، سوال کنید.

یک چیز دیگر – نترسید بپذیرید که به کمک نیاز دارید ، زیرا این نشانه ضعف نیست. اگرچه ممکن است احساس تنهایی کنید ، اما زنان دیگری در آنجا وجود دارند که یا استرس بارداری را تجربه کرده اند یا در همان زمان شما دچار این استرس شده اند.

نحوه کنترل استرس در دوران بارداریحرف آخر درباره استرس در بارداری

استرس روزمره ای که روزانه تجربه می کنید کاملاً طبیعی است و بر سلامتی شما تأثیر منفی نمی گذارد.اگر طولانی و خساه کننده شد حتما با پزشک تان مشورت کنید.

لطفا نظرات خود را درباره “نحوه کنترل استرس در دوران بارداری” با ما در میان بگذارید.

منبع :emedihealth

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا