شهید محسن فخری زاده کیست؟
شهید محسن فخری زاده کیست؟
امیدواریم از خواندن این مطلب، ((شهید محسن فخری زاده کیست؟)) لذت ببرید و برایتان مفید باشد،از همراهی شماسپاسگذاریم.
شهادت محسن فخری زاده از دانشمندان هسته ای کشور باعث شد تا بخواهیم در مورد این دانشمندان کشور که درجه رفیع شهادت نائل آمده بیشتر بدانیم. شهید محسن فخری زاده مهابادی یکی از تاثیرگذارترین دانشمندان تحقیقات علمی، پژوهشی و صنعت دفاعی ایران به شمار میرفت که به عنوان رییس سازمان پژوهش وزارت دفاع نقش بیبدیلی در به سرانجام رساندن طرحهای مختلف داشت و با اقدامات خود توانست توان دفاعی کشور را به تراز قابل قبولی از بازدارندگی برساند.
محسن فخری زاده مهابادی سال ۱۳۳۶ در تهران متولد شد.
شهید محسن فخریزاده یکی از پنج شخصیت ایرانی بود که نامش در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی منتشر میشود، قید شده بود.
در قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت که در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷، علیه فعالیتهای هستهای ایران تصویب شده نام وی جزو افراد تحریم شده قرار داده شده بود.
شهید محسن فخری زاده؛ دانشمند هستهای ایران
آمریکاییها و اسرائیلی ها از محسن فخری زاده بعنوان صندوقچه اسرار برنامه هستهای ایران نام میبردند و همواره در تعیین مواضع ایرانی و بخصوص در مذاکرات هسته ایی، نقش وی را نقشی مؤثر میدانستند. بر طبق نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی تا زمانیکه با محسن فخری زاده گفتگوی مستقیم انجام نشود، نمیتوان در میزان ورود ایران به دانش هستهای، اظهار نظر کرد.
وی به همراه سید عباس شاهمرادی زواره یکی از استاتید دانشگاه صنعتی شریف، از مهمترین نامهای مطرحی بودند که غربیها مدام به دنبال مصاحبه با آنان بوده و برای این گفتگو از هیچ تلاشی مضایقه نمیکردند. محسن فخری زاده همواره با رابرت اُپنهایمر کارشناس فیزیک آمریکایی مقایسه میشد؛ شخصی که در دهه ۴۰ میلادی کار نظارت بر ساخت بمب اتم در آمریکا را برعهده داشت.
نام شهید محسن فخری زاده در قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت که در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷، علیه فعالیتهای هستهای ایران تصویب شده نام وی جزو افراد تحریم شده قرار داده شده بود.
منابعی در بحث ساخت بمب اتمی توسط جمهوری اسلامی بر فعالیتهای فخریزاده تمرکز داشتهاند و نقش وی را پررنگ میدانند. اعطای القابی مانند اوپنهایمر ایران، عبدالقدیر خان ایران یا پدر برنامه هستهای نظامی ایران بخشی از این کارزار تبلیغاتی است.
نشریه انگلیسی ساندی تایمز در فروردین ۸۷ با اشاره به اسنادی، که ادعا میشود از یک دستگاه لپتاپ ایرانیها به دست آمده،شهید فخریزاده را یک افسر سپاه پاسداران و استاد دانشگاه امام حسین تهران و به عنوان «پدر برنامه هستهای نظامی ایران» معرفی کرده و مدعی شد: «سرویسهای اطلاعاتی غرب معتقدند ایران در صدد تولید یک کلاهک هستهای با توان نابودسازی هر شهری در خاورمیانه است که مسئولیت این برنامه بر عهده محسن فخریزاده مهابادی، مدرس فیزیک دانشگاه امام حسین (ع) تهران، قرار دارد و از این روی، میتوان وی را پدر تولید کلاهک اتمی ایران نامید»
چهره تاثیرگذار در ساخت واکسن کرونا
در شرایطی که کرونا به عنوان مهمترین مساله ایران و جهان به شمار می رود و تولید واکسن می تواند بسیار تاثیرگذار باشد در شرایط سخت و ناعادلانه تحریمی، نخبگان و دانشمندان ایرانی با وجود امکانات و تجهیزات اندک در زمینه تولید واکسن ایرانی با توان ملی و بومی دست به کار شدند، سازمان های تحقیقاتی در ایران در این زمینه فعالیت پیگیر و مستمر دارند که یکی از این سازمان ها، وزارت دفاع ایران است.
این وزارتخانه با همکاری وزارت بهداشت برای ساخت تجهیزات لازم از جمله کیت تشخیص بیماری و همچنین واکسن بیماری کرونا فعالیت دارد؛ واکسنی که این روزها در حال ساخته شدن و در آستانه مرحله تست انسانی قرار دارد و آنگونه که وزیر دفاع ایران اعلام کرده، شهید محسن فخری زاده بهعنوان رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع نقش مهمی در این ارتباط داشتهاست. بنابراین فخری زاده به عنوان یکی از چهره های تاثیرگذار و شناخته شده در وزارت دفاع به شمار می رفت که در زمینه های گوناگون علمی و تحقیقاتی به ایفای نقش می پرداخت که یکی از آنها تولید واکسن کرونا بود.
شهادتمحسن فخری زاده
سرانجام این مدیر متعهد و متخصص در هفتم آذر ۱۳۹۹خورشیدی در آبسرد دماوند به وسیله انفجار و شلیک توسط عناصر تروریست مسلح مورد حمله قرار گرفت که به شدت مجروح و با وجود تلاش تیم پزشکی به درجه رفیع شهادت نایل آمد.
شهید محسن فخری زاده به یاران شهیدش پیوست.
روحش شاد و یادش گرامی باد.