ریپورتاژ

بازار آهن در برزخ

در چند ماه اخیر شاهد رکود بازار آهن و توقف معاملات بودیم اما این رکود در ماه آبان شدت بیشتری گرفت؛ سیاستگذاری‌های انقباضی دولت برای مهار تورم و جلوگیری از سفته‌بازی و همچنین سیاست‌گذاری‌های مالیات‌ستانی باعث انجماد پول در چرخه اقتصاد کشور شده و شرایط فعلی بازار آهن را رقم زده است.

با این اوصاف آنچه از معاملات بورس کالا و بازار آزاد برمی‌آید با توجه به هزینه تولید میلگرد گویا نوردی‌ها نیز تمایل چندانی برای خرید شمش از بازار فیزیکی ندارند؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود اگر تغییر در روند فعلی ایجاد نشود رکود عمیق و سنگین‌تری در بازار آهن رقم خواهد خورد.

به طور کلی معاملات بورس کالا در چند هفته گذشته از کاهش قیمت شمش فولادی حکایت دارد؛ همچنین خرید این محصول نیز در مقایسه با هفته پیش حدود ۴۳ درصدکاهش داشته است. از علل مهم کاهش قیمت شمش می‌توان به کاهش تقاضای مصرفی و سرمایه‌ای در بازار داخلی اشاره کرد. با توجه به هزینه حمل و نقل و تولید میلگرد، احتمالا قیمت میلگرد از قیمت شمش بیشتر خواهد شد به همین دلیل خرید مواد اولیه از بورس کالا به‌صرفه نیست؛ بنابراین شاهد رکود گسترده‌ای زنجیره فولاد داخلی هستیم که به نظر می‌رسد رونق صادرات راهکاری برای خروج از این رکود باشد.

در همین راستا کشور چین که بزرگترین مصرف‌کننده فولاد در جهان است بازار هدف خوبی برای صادرات فولاد ایران به شمار می‌رود که استفاده از این فرصت می‌تواند تاحدودی رونق بازار آهن داخلی را رقم بزند.

گزارش‌ها از بازار جهانی فولاد نیز حاکی است که آغاز سرما در پایان سال میلادی به افزایش تقاضای جهانی منجر شده و افزایش قیمت فولاد جهانی را به دنبال داشته است اما با در نظر گرفتن اوضاع کلی بازارهای جهانی نیز ادامه و استمرار این روند صعودی بعید به نظر می‌رسد.

بازار آهن

در نهایت به نظر می‌رسد سیاست‌های انقباضی دولت برای مهار تورم به فریز شدن بازار آهن و انجماد معاملات منجر شده است اما با این حال به عقیده برخی کارشناسان راهکارهایی برای برون‌رفت از این شرایط وجود دارد.

به عنوان مثال افزایش ناگهانی قیمت دلار محرک تقاضا و بهبود نسبی بازار خواهد بود، همچنین ابلاغ دستورالعمل‌ توسط بازار با هدف حمایت از تولید و قیمت نیز چرخ راکد بازار آهن را به حرکت وامی‌دارد.

کاهش مصرف انرژی و سوخت که به افت یا توقف تولید مواد اولیه منجر می‌شود و نیز بهبود صادرات و افزایش تقاضای داخلی برای ساخت مسکن ملی، راهکارهایی است که احتمال دارد یخ معاملات آهن را باز کرده و به بهبود اوضاع بازار منجر شود.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی(رپورتاژ) داشته و مجله اینترنتی ایران فان هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

منبع : چتر نجات بازار آهن در عصر یخبندان

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا