سرگرمی :)

آشنایی با کتاب ارزشمند ((الغدیر)) علامه امینی

آشنایی با کتاب ارزشمند ((الغدیر)) علامه امینی

امیدواریم از خواندن این مطلب، ((  آشنایی با کتاب ارزشمند ((الغدیر)) علامه امینی )) لذت ببرید و برایتان مفید باشد،از همراهی شماسپاسگذاریم.

نگاهی مختصر به زندگی علامه امینی

 آن بزرگوار در سال ۱۳۲۰ هجری قمری در شهر تبریز و در خانه علم و تقوا دیده به جهان گشود. پدرش نام او را ((عبدالحسین)) نامید تا در مسیر امامت و شهادت گام نهد و بدین طریق عشق وافر خود را به پیشوای سوم شیعیان متبلور سازد. جد بزرگوارش مولی ((نجف قلی)) مشهور به ((امین الشرع)) از اهالی آذربایجان به علم, ادب, پاکی و پرهیزکاری آراسته بود و به خاطر شهرت جدش خانواده عبد الحسین به (امینی) معروف شده بود.

اهتمام به قرآن و حدیث ـ به خصوص نهج البلاغه ـ وی را عاشق علی (ع) کرد. قرآن و نهج البلاغه را بارها مطالعه کرده و در معانی آن دقیق می شده و گاهی در مطالعه این دو کتاب می گریست.

 عشق به امام علی(ع) و علاقه به تحصیلات عالی, او را متوجه نجف کرد و با اجازه پدر راهی آن دیار شد و در مکتب درس حضرات آیات: سید محمد فیروزآبادی و سید ابوتراب خوانساری حاضر شد.

جمعه ۲۸ ربیع الثانی, ۱۳۹۰ (۱۲ تیرماه ۱۳۴۹) هنگام اذان ظهر در حالی که زیر لب این عبارت را زمزمه می نمود: اللهم ان هذه سکرات الموت قد حلت فاقبل الی بوجهک الکریم…)) دار فانی را وداع گفت. جنازه اش پس از انتقال به نجف اشرف در کتابخانه عمومی به خاک سپرده شد.

تلاش چهل ساله علامه امینی  برای نوشتن «الغدیر»

علامه امینی هرچند در عمر نسبتاً کوتاه خود (نزدیک به هفتاد سال)، خدمات بسیاری به علوم اسلامی ارائه کرده و آثار بسیاری به نگارش درآورده است، اما او را بیش از همه با کتاب مشهور و بی‌مانند «الغدیر فی الکتاب و السنه و الادب» می‌شناسیم؛ کتابی دائره المعارفی درباره واقعه غدیر و اثبات امامت امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) که مرحوم علامه امینی حدود چهل سال از عمر بابرکت خود را برای نوشتن این کتاب صرف کرد، هرچند که نگارش این کتاب به اتمام نرسید.

علامه خود می‌گوید که من برای نوشتن الغدیر ۱۰ هزار جلد کتاب از «باء» بسم ‌الله تا «تاء» تمّت آن خوانده‌ام. و به ۱۰۰هزار جلد کتاب، مراجعات مکرر داشته‌‌ام.
آشنایی با کتاب ارزشمند ((الغدیر)) علامه امینی
آشنایی با کتاب ارزشمند ((الغدیر)) علامه امینی

«الغدیر»

 مهم ترین و جاودانه ترین اثر علامه امینی ((الغدیر)) است. الغدیر دایره المعارفی است که طالبین حق و حقیقت می توانند از آن سیراب شوند.

 علامه در این کتاب با نقد آثار و تإلیفات کسانی چون: ابن تیمیه, آلوسی, قصیمی و رشید رضا درصدد برآمد تا وحدت و اخوت اسلامی را در جهان اسلام بگستراند.

 وی در پی اسناد حدیث غدیر, بیست و چهار کتاب تاریخی, بیست هفت محدث, چهارده مفسر قرآن و هفت متکلم اسلامی را می یابد که به نقد حدیث غدیر پرداخته اند. آن گاه راویان حدیث غدیر از صحابه پیامبر(ص) را به ترتیب حروف الفبا ذکر می کند.

این کتاب در ۲۰ جلد به زبان عربی، با نثری شیوا و رسا نگارش یافته که البته ۱۱ جلد آن تا کنون چاپ گردیده است. مرحوم آیه الله سید محسن حکیم و آیه الله سید حسین حمّامی درباره این کتاب گفته‌اند: «لا یَاتیهِ الباطلُ مِن بَینِ یَدَیه» و آیات عظام سید عبدالهادی شیرازی و شیخ محمدرضا آل یاسین و علامه اردوباری گفته‌اند: «لاریبَ فیه هُدیً لِلمُتقین.»

ایشان برای نگارش الغدیر کلیه کتاب‌های تفسیری، روایی، تاریخی، رجالی، انصاب، لغت، و دواوین شعری را با دقت، مورد مطالعه قرار داده‌اند. با عنایت به همین موضوع است که علامه امینی خود در ابتدای الغدیر نوشته‌اند: «الغدیر فی الکتاب والسنه والادب. کتابٌ دینیٌ، علمیٌ، فنیٌ، تاریخیٌ، ادبیٌ، اخلاقیٌ.» که همین شیوه منحصر بفرد، یکی از علل جاودانه شدن الغدیر شده است.

استاد یوسف اسعد دانشمند مسیحی می نویسد:

 ((به خدا سوگند! اگر برای شیعه در قرن چهاردهم هجری نمی بود جز امینی بزرگ و الغدیرش و مرحوم سید محسن امین و اعیان الشیعه اش و علامه کبیر شیخ آقابزرگ و الذریعه اش در نظر خردمندان, همین مردان دین برای خدمت به علم, اجتماع و هدایت افکار کافی بودند…))

منبع : حوزه ، شیعه نیوز ،خبرگزاری بین المللی قرآن

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا